Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Kína enyhít a külföldi gazadsági hírszolgáltatókon

Kína csütörtökön beleegyezett abba, hogy enyhít a gazdasági híreket adó külföldi hírügynökségekre kivetett korlátozásokon - közölte az Európai Unió (EU) és az Egyesült Államok, mérföldkőnek nevezve a felek közötti megállapodást. Kína két évvel korábban arra kötelezte a külföldi, gazdasági információkat adó hírügynökségeket, hogy híreiket a kínai állami hírügynökségen keresztül terjesszék.

Az Európai Unió- és az Egyesült Államok márciusban tett panaszt a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO) a kínai gyakorlat ellen, amely megtiltotta, hogy a külföldi hírszolgáltatók közvetlenül jutassák el információikat a kínai fogyasztókhoz.

Kína ugyanis ígéret tett a szervezethez való csatlakozásakor, hogy nem zár le olyan piacokat, amelyeket akkor már megnyitott, de 2006 szeptemberében a gazdasági hírszolgáltatást állami hírügynökségéhez kötötte: csak az Új Kína hírügynökségen keresztül lehetett gazdasági híreket terjeszteni Kínában. A három fél Genfben írta alá egy együttműködési megállapodást, amelyben Kína vállalta, hogy 2009 júniusáig létrehoz egy független szabályozó testületet, amely átveszi a piac felügyeletét a kínai állami hírügynökségtől. Az Új Kína 2006 óta egyszerre volt vetélytársa és felügyeleti szerve a külföldi hírszolgáltatóknak a gazdasági információk piacán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Év végéig hazajönnek Irakból a bolgár katonák

December 31-ig hazatérnek az Irakban állomásozó bolgár katonák- jelentette be csütörtökön a balkáni… Tovább olvasom