Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Kilencszáz méteres zuhanást élt túl az ejtőernyős lány

A 16 éves lánynak nem megfelelően nylít ki az ejtőernyője, ezért zuhant le a magasból. A sebész azt mondta, nem tud magyarázatot adni arra, hogy miként élhette ezt túl.
Súlyos sérülésekkel túlélt egy több mint kilencszáz méteres zuhanást az Egyesült Államokban egy 16 éves lány, akinek nem megfelelően nyílt ki az ejtőernyője. Orvosa szerint nincs életveszélyben, nemsokára kikerülhet az intenzív osztályról.

Makenzie Wethingtonnak megsérült a mája, eltört a medencecsontja, a keresztcsigolyája, a lapockája, több bordája és egy foga. Jeffrey Bender, az Oklahoma állambeli Tulsa város egyik baleseti sebésze újságíróknak nyilatkozva azt mondta: ha igaz, hogy Wethington kilencszáz méteres magasságból zuhant le, akkor nem tud magyarázatot adni arra, hogy miként élhette ezt túl.

A lánynak a szülei megengedték, hogy ejtőernyős ugrást hajtson végre, de apja, Joe Wethington most, a baleset után azt hangoztatja, hogy az ugrásokat szervező cégnek, a Pegasus Air Sports Centernek nem lett volna szabad megengednie egy 16 éves számára az ugrást.

Robert Swainson, a cég tulajdonosa és vezető oktatója azzal védekezett, hogy a lány az apjával jött ugrani, és az apa ugrott először. A lány ernyője kibomlott, de nem terült szét, és spirálban zuhant lefelé. Ugrás előtt mindenkinek részt kell vennie egy hat-hétórás oktatáson, amelyen azt is megtanítják, hogy ilyen esetben mi a teendő - mondta. Ezenkívül az ugró rádióösszeköttetésben van egy oktatóval, aki probléma esetén utasításokat ad neki. "Ki lehetett volna javítani a hibát, de úgy tűnik, az ugró ezt nem tette meg" - tett hozzá.

Swainson elmondta még, hogy ő a repülőgépen volt, amikor a lány kiugrott, és észlelte a problémát, de nem lett volna értelme utána ugrania, hogy segítsen neki, mert nem érte volna utol, ezenkívül a gépen volt még egy leendő ugró, akit nem hagyhatott egyedül.

Nancy Koreen, az amerikai ejtőernyős szövetség promóciós igazgatója az AP-nek nyilatkozva azt mondta: szövetségi szabály szerint 16 éves kortól lehet ugrást végezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Obama: ez az év áttörést hozhat Amerika számára

Az amerikai elnök az esélyegyenlőség erősítésére és a jövedelemkülönbségek csökkentését célzó intézkedéseire helyezte a fő hangsúlyt a kongresszus két háza előtt elmondott üzenetében. Tovább olvasom