Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Keresztre feszítéssel végzett ki két férfit egy radikális iszlám szervezet

Az ultraradikális iszlamista Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) kedden megerősítette, hogy hét embert kivégzett, kettőt közülük keresztre feszítéssel az észak-szíriai Raka városában.
A közlés szerint tíz napja egy motoros csoport pokolgépet hajított egy kereszteződésnél a szervezet fegyvereseire. A robbanásban egy embernek leszakadt a lába, egy gyerek pedig életét veszítette - közölte Twitter-üzenetében az ILIÁ.

A szöveg szerint a szervezet fegyveresei elfogták a támadókat és a sejt többi tagját is. "Ma hét személyen végrehajtottuk Allah ítéletét, kettőt közülük keresztre feszítettünk" - áll az üzenetben.

A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) egy fotót közölt honlapján, amelyen két keresztre feszített ember látható. Az egyiknek a szemét kendő fedi, feje vérben úszik. Testére egy plakátot erősítettek, amelyre ezt írták: "Ez az ember a muzulmánok ellen harcolt, és robbantást hajtott végre ezen a helyen". A fotón járókelők is láthatók, akik közömbösen haladnak el a kivégzettek mellett.

Az OSDH szerint az ILIÁ nem először hajtott végre keresztre feszítést. Április 16-án azért végeztek ki ilyen módon egy férfit, mert "kirabolt egy muzulmánt". Egy másik férfit is keresztre feszítésre ítéltek, aki még várja a kivégzését.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat embert meglőtt, aztán végzett magával a georgiai Rambó

Szemtanúk szerint a férfinál gépkarabély és egy nagy kés is volt, a mellkasát pedig töltényhevederek keresztezték, mint Rambónak. Tovább olvasom