Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Kémiai kasztrálás vár a pedofilokra Indonéziában

Az elnök reményei szerint az új kémiai kasztrációs törvény következetes alkalmazása idővel a pedofília végéhez vezethet Indonéziában.
Az új kémiai kasztrációs  törvény következetes alkalmazása idővel a pedofília végéhez  vezethet Indonéziában Joko Widodo elnök reményei szerint - írta  honlapján a politikussal interjút készítő BBC brit műsorszolgáltató  szerdán.     
   
Az elnök hangsúlyozta, hogy országa tiszteletben tartja az  emberi jogokat, de az effajta szexuális bűncselekmények esetén nem  ismer irgalmat.   
   
"Erősek és rendületlenek leszünk" - hangsúlyozta Widodo. "A  lehető legkeményebb büntetést szabjuk ki a szexuális  bűncselekmények elkövetőire" - szögezte le.   
   
Az indonéz törvényhozás nemrég egy vitatott törvénnyel lehetővé  tette a pedofilok kémiai kasztrálását. A jogszabályt nemcsak a  parlament egy része, de a helyi orvostársadalom is heves  ellenállással fogadta. Az Indonéziai Orvosok Szövetsége például azt  tanácsolta tagjainak, hogy ne vegyenek részt a kasztrálási  eljárásban, mert az megsérti az orvosi etikát. Ráadásul az eljárás  hormonterápiával visszafordítható, éppen ezért nem túl hatékony -  jegyezte meg a szövetség.   
   
A kémiai kasztrálás során az alanyban a nemzőképességért felelő  szervek eltávolítása nélkül, különféle vegyületekkel csökkentik a  nemi vágyat.   
   
Indonéziában azután szigorítottak jelentősen a szexuális  bűnelkövetőkre kiszabható büntetéseken, hogy Szumátra szigetén egy  tizennégy fős kamaszcsoport megerőszakolt és halálra kínzott egy 14  éves diáklányt. A lányt az utcáról rabolták el, miközben hazafelé  tartott az iskolából. Legfiatalabb támadója egy 13 éves fiú volt.  Az ügyet a társadalom nagy felháborodással fogadta.   
   
Az indonéziai elnökkel készített BBC-interjú során szóba került  Widodo viszonya a homoszexuálisokhoz. A kormány korábban új  ifjúsági nagykövetet keresett, de az álláshirdetésben kikötötték,  hogy az LGBT-közösség tagjai nem jelentkezhetnek.   
   
Az államfő szerint ez nem jelenti azt, hogy diszkriminálják a  kisebbségeket.   
   
"A világ legnagyobb muszlim országa vagyunk, és vannak bizonyos  vallási alapelveink, amelyeket szem előtt kell tartanunk" -  indokolta a kirekesztő álláshirdetést az elnök.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bepereli Oroszországot az ukrán állami gázvállalat

Bepereli Oroszországot az ukrán állami gázvállalat
2,6 milliárd dollár kártérítést követelnek a Krím félsziget 2014 tavaszán végrehajtott önkényes… Tovább olvasom