Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Iszlamista párt alakul Finnországban

Iszlamista pártot akar alapítani hazájában egy muszlim hitre tért finn férfi, ekként egyesítve a Finnországban élő 55 ezer muszlimot. Abdullah Tammi egyesületének még csak néhány tucat tagja van, és hangsúlyozza, hogy szervezete külföldről nem kap támogatást.
Abdullah Tammi egyesületének még csak néhány tucat tagja van. A szervezet a Finn Iszlamista Párt nevet viseli, de a taglétszámnak előbb el kell érnie az ötezret, hogy be is jegyezzék politikai pártként. Tammi ezt országos népszerűsítő kampánnyal akarja elérni. Hangsúlyozta, hogy szervezete külföldről nem kap támogatást.

A párt célja Tammi szerint a "jó támogatása és a gonosz legyőzése" és hogy végre hallathassa hangját az 55 ezer finnországi muszlim. Programjának pontjai között szerepel például az alkoholárusítás betiltása a nagyáruházakban, a szexuális bűnözés szigorúbb büntetése, illetve hogy az iszlám vallású gyerekek kapjanak felmentést egyes tárgyakból, mint például a zene és az úszás.

A politikai tömörülés a 2008-as önkormányzati választáson két helyet akar szerezni a fővárosi közgyűlésben. A finnországi muszlimok a lakosság egy százalékát teszik ki. Többnyire Szomáliából, Irakból, Iránból, Törökországból vagy Afganisztánból származnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új miniszterelnök Japánban

Fölényes győzelmet aratott a mérsékelt Fukuda Jaszuo vasárnap a kormányzó japán Liberális Demokrata… Tovább olvasom