Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Feltörték az amerikai szenátus rendszerét

Egy számítógépes hackercsoport betört hétfőn az amerikai szenátus számítógépes rendszerébe.

Az internetes kalózakcióról először maga a tettes, a Lulz Security nevű hackercsoport számolt be, és szenátusi fájlokat tartalmazó listát tett fel a világhálóra, bizonyítandó saját állítását. Később a szenátus biztonsági szolgálata is megerősítette ezt, s közölte, hogy sem a szenátus számítógépes hálózatának biztonsága, sem a szenátorok személyes információi nem kerültek veszélybe. Mindazonáltal számítógépes szakértők nagyon kínosnak tartják az esetet.
A Lulz Security azzal magyarázta tettét, hogy "nem szereti túlzottan az amerikai kormányzatot", és merő szórakozásból közzétett néhány jelentéktelen dokumentumot, csupán jelezvén, hogy képes hozzáférni.
"Uraim, ez háborús cselekedet lenne?" - firtatta közleményében a hackercsoport. Ezzel nyilvánvalóan utalt arra a minapi sajtóértesülésre, amely szerint a Pentagon arra a következtetésre jutott, hogy egy másik országból kiinduló kibernetikai támadás háborús cselekedetnek minősülhet.
Az amerikai és európai internetlovagokból kötetlenül szerveződő csoport korábban már több hangzatos kalózakciót hajtott végre, így betört a Sony elektronikai nagyvállalat rendszerébe és a Fox.com honlapra is.
Az elmúlt két napban a világsajtó több tekintélyes intézmény elleni hackertámadásról adott hírt. Ismertté vált, hogy a közelmúltban feltörték a Nemzetközi Valutaalap számítógépes rendszerét, és megbénították a spanyol rendőrség honlapját is. Mindkét kibertámadást a magát Anonymousnak nevező nemzetközi hackercsoport hajtotta végre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádat emeltek Koszovóban két ember ellen illegális szervkereskedelem miatt

Illegális szervkereskedelemmel összefüggésben emelt vádat egy török és egy izraeli állampolgár ellen… Tovább olvasom