Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Elfogták a mecedóniai ötös gyilkosság feltételezett tetteseit

Elfogták annak az ötös gyilkosságnak a feltételezett tetteseit, amely még az ortodox húsvét előtti napokban - április 12-én - Szkopje északi elővárosához közeli tó mellett történt.
A Vecernje Novosti belgrádi napilap online kiadása arról számolt be, hogy az elfogás hírét Gordana Jankulovszka macedón belügyminiszter jelentette be kedden. A belügyminiszter szerint a gyilkosság indítéka az volt, hogy nyugtalanságot és bizonytalanságot keltsenek Macedóniában. A gyilkosok "azonban céljukat nem érték el, az országban nyugodt a helyzet" - nyilatkozta Jankulovszka.

A macedón rendőrség hétfői korahajnali akciójában hatszáz rendőr vett részt. Húsz embert tartóztattak le a főváros Suto Orizari, Jaja Pasa és Aracsinovo albánok lakta városrészeiben, néhányukat pedig más kerületekben. A belügyminisztérium nem közölt a neveket, ezt későbbre ígérik, de állításuk szerint a NATO-csapatok elleni harcokban tapasztalatot szerzett afganisztáni és pakisztáni iszlamista harcosokról van szó.

A hírportálon a hajnali elfogásról készült rendőrségi felvételen, a gyanúsítottak arcát kitakarták, de látható hogy az elkövetők fiatalabb emberek lehetnek.

A rendőrség "Monstrum" elnevezésű akciója során a házkutatások során fegyvereket is találtak és egyéb, a gyilkosságok során használt tárgyakat is lefoglaltak.

A rendőrség terrorakció megszervezésével vádolja a húsz embert, akik különféle módon vettek részt az ötös gyilkosságban.

Április 12-én a Szkopje közelében lévő Zselezari-tó mellett négy, horgászatból hazafelé készülődő 18-20 év körüli fiatalembert és egy idősebb férfit - aki feltehetően vétlen szemtanú volt - lőttek agyon az esti órákban automata fegyverekből: a sortűz közvetlen közelről végzett az áldozatokkal.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amerikai-afgán stratégiai partnerségi szerződést írtak alá

Barack Obama amerikai elnök helyi idő szerint kedden éjjel váratlanul Afganisztánba érkezett. Tovább olvasom