Kisalföld logö

2016. 12. 10. szombat - Judit -1°C | 8°C

Életfogytiglant kapott az ardenneki rém

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte egy francia bíróság az ardenneki rémként ismert sorozatgyilkost és feleségét szerdán. Michel Fourniret-t hét fiatal lány és nő meggyilkolásáért ítélte el a kilenc fős esküdtszék.
A tárgyalás két hónapig tartott Charleville-Mezieres-ben. A 66 éves Fourniret a legsúlyosabb kiszabható büntetést kapta: életfogytiglani letöltendő börtönbüntetést, szabadlábra helyezési lehetőség nélkül. Az ügyvédje azt mondta, nem fog fellebbezni. Az "ardenneki rém" 59 éves felesége, Monique Olivier leghamarabb 28 év múlva szabadulhat, de ő is életfogytiglani büntetést kapott. Bűnpártolással és emberrablással vádolták.

Az ítélethirdetést az első sorból hallgatták az áldozatok családtagjai. Fehér rózsát, és a meggyilkolt lányok fényképeit tartották kezükben. Fourniret elismerte, hogy 1987 és 2001 között elrabolt, megerőszakolt és megölt hét fiatal lányt és nőt. Az ügyészek szerint felesége segített neki elrabolni a 12 és 22 év közötti áldozatokat Belgiumban és Franciaországban.

A sorozatgyilkost 2003-ban Belgiumban tartóztatták le, miután megpróbált elrabolni egy 13 éves lányt. A most 17 éves fiatal a vád tanúja volt a március végén kezdődött perben. Fourniret azt állította, a felesége senkinek sem tudna ártani. A nő kedden azt mondta, megbánta, amit tett. Az "ardenneki rém" beismerte, hogy a szűzlányok megszállottja, és azt mondta magáról, hogy "továbbra is egy nagyon veszélyes egyén". Olivier-t egyébként akkor ismerte meg, amikor erőszakos cselekedetek miatt korábban büntetését töltötte egy francia börtönben. A nyomozók által lefoglalt levelezésük szerint Fourniret még ekkor megígérte, hogy segít eltenni láb alól a nő előző férjét. Olivier pedig cserébe fiatal lányokat ejt túszul neki. A korábbi férjet egyébként nem ölték meg.

A tárgyaláson fény derült a rendőrség korábbi hibáira is, amik lehetővé tették, hogy Fourniret ilyen sokáig elkerülje a büntetést Franciaországban és Belgiumban is. Fourniret még három további ügyben is bíróság elé fog állni, ezeket külön tárgyalják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terjed a német tejes sztrájk

Már osztrák, holland és svájci termelők is csatlakoztak a német állattartók sztrájkjához szerdán.… Tovább olvasom