Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Búcsút vettek a szlovákiai buszbaleset áldozataitól

Ökumenikus szertartáson búcsúztak el csütörtökön az északnyugat-szlovákiai Bán városban a szombati garamszécsi buszbaleset tizenkét áldozatától.

Stanislav ©ika ((sztanyiszlav sika)), a város polgármestere és Duąan Čaplovič ((dusan csaplovics)) szlovák miniszterelnök-helyettes búcsúbeszédeikben egyaránt hangsúlyozták: a tragédia a helyi közösség és a társadalom szolidaritásáról tett tanúbizonyságot. Az elhunytak lelki üdvéért és a hozzátartozók vigasztalódásáért Viliam Judák nyitrai római katolikus püspök és Milan Krivda, a szlovákiai ágostai hitvallású evangélikus egyház nyugati egyházkerületének püspöke fohászkodott a két felekezet helyi lelkipásztoraival együtt.

A közép-szlovákiai Garamszécs (szlovákul Polomka) kézelôben szombat reggel következett be a tragédia, amikor egy báni és környékbeli síelőket szállító busz motorvonattal ütközött abban a sorompó és fényjelző berendezés nélküli átjáróban, amely a helyi síközponthoz vezet. A busz vezetőjének állítólag a sebességváltóval volt gondja, de a vizsgálat részeredményei egyelőre nem ismeretesek. A baleset során 12 személy vesztette életét, köztük három házaspár. Baráti társaságról volt szó, amely gyarkran utazott hasonló akciókra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmentették Milutinovicsot

Felmentette a volt szerb elnököt a hágai Nemzetközi Törvényszék csütörtökön. Milan Milutinovicsot… Tovább olvasom