Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Az utóbbi tíz évben megtízszereződött a sörfogyasztás Ukrajnában

Az utóbbi tíz évben megtízszereződött a sörfogyasztás Ukrajnában, ahol a söralkoholizmus már a 14–15 éves serdülőknél jelentkezik - hangzott el csütörtökön egy Kijevben megtartott szakmai tanácskozáson.

Az ukrán fiatalok körében egyre nagyobb méreteket öltő sörfogyasztás okozta problémáknak szentelt, Vigyázat, sör! címmel megtartott kerekasztal-konferencián Vaszilij Kosztickij, az Ukrán Közerkölcsvédelmi Nemzeti Bizottság elnöke aggasztónak nevezte, hogy Ukrajnában, ahol tavaly 60 liter volt az egy főre eső sörfogyasztás, a legszerényebb becslések szerint is egymillió alkoholista van, és közülük 120 ezer még gyermek. Azonban ez csak a jéghegy csúcsa, mert ukrán narkológus szakemberek szerint az említett számokat legkevesebb öttel kell beszorozni, hogy valós képet kapjunk - tette hozzá.

A több ukrán internetes hírportál által idézett Kosztickij szerint a söralkoholizmussal kapcsolatos gondok sokszor már 14–15 éves korban jelentkeznek, miközben a városi lakosság 25 százaléka a „sör túsza". Ezek az emberek azonban közel nem a társadalom legaljáról jönnek, a sörfüggők nagy része jómódú, sikeres fiatal - húzta alá.

Kosztickij bejelentette, hogy a közerkölcsvédelmi bizottság törvénymódosítást dolgozott ki az alkohol- és cigarettareklámok korlátozására. A konferencia résztvevői pedig nyilatkozatban szólították fel Ukrajna közjogi méltóságait, hogy haladéktalanul kezdjék el az alkoholos italok, a sör és a dohányáruk reklámozását korlátozó, e cikkek köztéri fogyasztását tiltó intézkedések kidolgozását és hatályba léptetését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tévedésből más gyerekét szüli meg

"Rossz hírem van: állapotos vagy, de rossz embriót ültettek be." Tovább olvasom