Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Az államfő nyerte meg a togói elnökválasztást

A hivatalban lévő államfő nyerte meg a csütörtöki elnökválasztást a nyugat-afrikai Togóban a szombat este bejelentett hivatalos adatok szerint.
Faure Gnassingbé a szavazatok 60,9 százalékát szerezte meg, ami 1 millió 243 ezer voksot jelent a leadott mintegy kétmillióból. Ellenfele, Jean-Pierre Fabre 33,9 százalékos eredményt ért el. A szavazásra jogosultak száma 3,281 millió volt.

A választás szigorú intézkedések közepette, rendben zajlott le. Gnassingbé a 43 éve hatalmon lévő Togói Népi Tömörülés (RPT) jelöltje volt, Fabre pedig a legnagyobb ellenzéki párté, amelynek neve: a Változás Erőinek Szövetsége (UFC). Az UFC a szavazáskor hangot adott azon félelmének, hogy az államfő csaláshoz folyamodott második ötéves mandátumának megszerzése érdekében.

Faure Gnassingbé 2005-ben lépett apja örökébe: a 38 éven át uralkodó Gnassingbé Eyadéma tábornok halála után a hadsereg vezetői egyszerűen kinevezték az ország államfőjévé az elhunyt diktátor-elnök fiát. Az új elnök a belső zavargások és a nemzetközi felzúdulás hatására lemondott, és beleegyezett abba, hogy elnökválasztást rendezzenek, amelyet aztán meg is nyert. Politikai ellenfelei szerint azonban a győzelmet csalással szerezte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feladta magát egy ETA-tag Franciaországban

Feladta magát a Baszk Haza és Szabadság (ETA) spanyolországi szakadár szervezet egyik feltételezett… Tovább olvasom