Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Ámokfutás egy német klinikán: féltékenységi dráma áll a háttérben

Feltehetően féltékenységi dráma áll a dél-németországi Lörrachban történt vasárnap esti ámokfutás hátterében

Mint a baden-württembergi város ügyészségének képviselője a ZDF televízióban elmondta: a tettes egy 41 éves ügyvédnő. Nemrég költözött be abba a bérházba, amelyben az ámokfutás előtti percekben robbanás történt, majd tűz ütött ki. A nő lakásában a tűzoltók egy férfi és egy 5 éves gyerek holttestére bukkantak. A rendőrség megállapítása szerint az ámokfutó nő korábbi élettársáról és közös gyermekükről van szó.

Az egyelőre nem világos, hogy halálukat a robbanás okozta-e, vagy pedig azok a lövések, amelyeket fültanúk még a robbanás előtt hallani véltek a szóban forgó ház egyik lakásából.

A robbanás után a bérházból lőfegyverrel a kezében kirohanó asszony rálőtt két járókelőre, könnyebben megsebesítve őket. Ezután behatolt a St. Elisabeth kórházba, és vadul lövöldözni kezdett, súlyosan megsebesítve egy szolgálaton kívül lévő rendőrt. Ezt követően az emeleten lévő szülészeti osztály felé vette az irányt, s a nála lévő késsel agyonszúrt egy ápolót, aki éppen vacsorát osztott a pácienseknek. Az időközben riasztott és a helyszínre érkező rendőrökre tüzet nyitott, azok ezt viszonozták, és lelőtték az ámokfutót.

Mint Dieter Inhofer ügyész az n-tv hírtelevíziónak elmondta, a tettesnél egy automata sportpisztolyt és számos tölténytárat találtak. Így a hatóságok abból indulnak ki, hogy az ámokfutó nagyszabású vérengzésre készült, amelyet a rendőrök határozott fellépésével sikerült megakadályozni.

A lörrachi ámokfutás mérlege: négy halott, egy súlyos és két könnyebb sebesült. A lakástűz következtében a bérház lakói közül 17 személy szenvedett füstmérgezést.

Az n-tv adásában megszólaltatott Klaus Winkeldorf jogi szakértő szerint Németországban mintegy 10 millió lőfegyver van fegyverviselési engedéllyel rendelkező személyek birtokában. Ezen kívül a hatóságok további 30 millió illegálisan tartott lőfegyverrel számolnak.

Németországban az utóbbi években több ámokfutás történt, a vérengzések több tucat ember életét követelték. Ennek nyomán a parlament szigorította a fegyvertartásra vonatkozó szabályokat.

Korábban:

Ámokfutó lövöldözött vasárnap a baden-württembergi Lörrach egyik kórházában, a bűncselekménynek halottai és sebesültjei vannak - közölte este a rendőrség.

A tájékoztatás szerint egy nő nem sokkal 18 óra után lépett be a katolikus egyház kezelésben lévő St.Elisabeth kórház épületébe, és automata fegyveréből azonnal tüzelni kezdett. Egy embert halálos lövés ért, egy rendőrt pedig, aki szolgálaton kívül tartózkodott az épületben, súlyosan megsebesített az ámokfutó.

A személyzet azonnal értesítette a rendőrséget, amelynek emberei perceken belül a helyszínre érkeztek. Az asszony rájuk is tüzet nyitott, a rendőrök ezt viszonozták, és megölték a lövöldözőt.

Az elkövető személyéről és tettének okáról egyelőre nem állnak rendelkezésre pontos adatok. A városközpontban lévő klinika környékét a rendőrség lezárta.

A ZDF televízió információi szerint - a bild.de korábbi értesülésével ellentétben - nem a klinikán, hanem a vele szemben fekvő többemeletes bérházban történt robbanás, amelynek nyomán tűz ütött ki az épületben. A tűznek halálos áldozatai vannak.

Az n-tv hírtelevízió esti 21 órás beszámolója ezt a változatot erősítette meg. Az adó helyszíni tudósítója elmondta: 18 óra előtt pár perccel hatalmas robbanás történt a kórház közelében álló többlakásos házban, a robbanás nyomán tűz tört ki. A helyszínre érkező tűzoltókra azonban lövéseket adott le valaki a házból, így azok abbahagyták az oltást.

Ezt követően lépett ki a lángoló épületből az ámokfutó asszony, kezében egy géppisztollyal. Azonnal a szemközt fekvő kórházba sietett, ahol válogatás nélkül lövöldözni kezdett. Az n-tv szerint az este szomorú mérlege: két halott a kórházban (egyik az ámokfutó), kettő a lángoló házban, valamint egy súlyosan megsebesített rendőr.

A St.Elisabeth kórház - többek között - gyermekgyógyászati, szülészeti és csecsemő-intenzív osztállyal rendelkezik. Március óta gyermek- és ifjúsági pszichiátriai osztály is működik az egyházi fenntartású intézményben.

Olvasóink írták

 • 10. Ritt 2010. szeptember 20. 14:53
  „Úgy néz ki ez lesz a divat.Megcsaltál?meghalsz.”
 • 9. kisember1 2010. szeptember 20. 13:57
  „1.:-)
  Lassan már a sok ámokfutótól ámokfutók leszünk.”
 • 8. VJack 2010. szeptember 20. 13:25
  „"vadul lövöldözni..." Hogy lehet ilyen bunkó, nő létére? Szépen, finoman is lehet azt.”
 • 7. Mankapunka 2010. szeptember 20. 11:50
  „Különös szilveszter!!!”
 • 6. sont 2010. szeptember 20. 11:33
  „féltékenységi dráma éll a háttérben :-/”
 • 5. arrabonem 2010. szeptember 20. 11:23
  „A magyar körházak évek óta ámokfutás áldozatai, még sincs cikk. Ja, hogy azt politikusaink csinálják...”
 • 4. AHA 2010. szeptember 20. 09:36
  „Biztos ez is pszichiátriai kezelésre járt.Mert csak azok képesek ilyen cselekedetre akiket ott agyzombivá "gyógyítanak"!”
 • 3. jani1961 2010. szeptember 20. 08:36
  „spitfire!

  "Szemet szemért,fogat fogért!........így aztán az egész világ vak lenne és fogatlan.˝ mondta a rabbi
  a hegedűs a háztetőn című műből.
  Egyébként elítélendőnek tartom ...de ilyenek ellen szinte védtelenek vagyunk,sajnos!”
 • 2. Cosy 2010. szeptember 20. 08:18
  „Micsoda állati tettre képes az örületet kiváltó féltékenység. Egy ügyvédnö az elkövetö. A saját 5 éves kisfiát is meggyilkolta és az öt elhagyni szándékozó élettársát (akivel közös a kisfiú), aztán lött mindenkire akit látott. :( Hogy képes valaki megölni anyaként a saját gyerekét??? Szegény kisfiú és a többi áldozat ....
  http://www.bild.de/BILD/news/2010/09/20/anwaeltin-laeuft-amok-in-loerrach/sie-toetet-mann-und-kind-bei-amoklauf.html”
 • 1. Spitfire 2010. szeptember 20. 07:45
  „annyi a lövöldözés, hogy lassan be kell szerezni egy fegyvert, hogy az ember meg tudja magát védeni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormányzó jobbközép koalíció győzött a svéd választásokon

Az exit poll adatok alapján a jelenleg kormányzó jobbközép koalíció győzött a vasárnapi svéd… Tovább olvasom