Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 3°C | 8°C Még több cikk.

A spanyol Szcientológia Egyház nonprofittá minősült

A Spanyolországi Szcientológia Egyház 2009. december 14-én megkapta a Spanyol Gazdasági Minisztériumtól és az Adóhivataltól a nonprofit társadalmi szervezet minősítést.

Az elismerésre azután került sor, hogy bizonyossá vált, az egyház mindenben megfelel az ide vonatkozó spanyol törvénynek, melyek egyebek mellett az áfamentességre vonatkoznak. Ezen elismerés alapján az egyházat mentesítik a szolgáltatások után fizetendő áfától, mivel az Egyház gondoskodik azokról az egyházközségen belüli és kívüli emberekről, akik a Szcientológia Egyház vallásos és társadalmi szolgáltatásaitól várnak segítséget.

"Mi nagyon jó kapcsolatban vagyunk a spanyol kormányhivatalok munkatársaival - mondta Ivan Arjona, a Spanyol Nemzeti Szcientológia Egyház képviselője. Különösen boldogok vagyunk azért, hogy a tevékenységeinket végül úgy ismerték el, mint amik valójában: olyan tevékenységek, melyek segítenek társadalom jobbításában. Olyan tevékenységek ezek, melyek azáltal, hogy segítenek az egyénnek megismerni az igazságot saját magával kapcsolatban, hozzájárulnak az egész társadalom javulásához."

Spanyolországban az első egyházat 1980-ban nyitották meg Madridban és egy évvel később egy újabb egyház kezdte meg működését Barcelonában.

Ma a Szcientológia több, mint 12 misszióval rendelkezik szerte Spanyolországban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az amerikai hírszerzés tudott az al-Kaida merényletéről

Az amerikai hírszerzés tudta, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat "karácsonyi meglepetésre… Tovább olvasom