Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

A hollandok ellenzik a kilométerdíjas gépjárműadó bevezetését

A holland közvélemény bizalmatlansággal fogadta a gépjárműadó kilométerdíjjal történő leváltásának tervét.
A hollandok jelentős többsége táplál ellenérzést a kormány által pénteken elfogadott radikális közlekedésadóztatási reformmal szemben - írja a "De Telegraaf" vasárnapi száma. A változtatás szükségességét a kormány a környezetszennyező anyagok kibocsátásának korlátozásával és az autópálya-dugók mérséklésével indokolta.

A tulajdon helyett a használatot alapul vevő gépjármű adó bevezetésére 2012-ben kerülhet sor - amennyiben a parlament áldását adja a kormány erősen vitatott törvénytervezetére. Az új adótörvény járműkategóriák szerint különböző, de átlagosan három eurócent adót vetne ki minden megtett kilométer után. A díjat 2018-ra átlagosan 6,7 centre emelnék.

Az új adóztatási renddel azt kívánja elérni a kormány, hogy az autósok kevesebbet használják járművüket és többször vegyék igényben a tömegközlekedési eszközöket. A "De Telegraaf" által 40 ezer olvasó körében végzett felmérés szerint 62 százalék ellenzi a kilométerdíj bevezetését. A reformterv elutasítását azzal indokolták, hogy nem hiszik el a kormány állítását, amely szerint az új adózási rend az autósok többségére nem róna nagyobb terhet a jelenleginél.

Erős a bizalmatlanság a műhold alapú nyomkövető rendszerrel szemben is, amelyet a megtett kilométerek nyilvántartása céljából szerelnének be minden egyes autóba - írja a konzervatív napilap.

Olvasóink írták

 • 6. janika 2009. november 17. 08:57
  „Mert nincs értelme. Felesleges álmodozni e rendszerbe!”
 • 5. 13.István 2009. november 16. 19:50
  „janika miért nem számolsz ???”
 • 4. janika 2009. november 16. 16:55
  „Azt tudom, hogy, amikor egy-két forint volt nálunk a benzin ár, akkor abba még a kötelező biztosítás is benne volt nemcsak a súly adó! Persze azt is tudja m9ndenki, hogy ma már víz felbontásával is lehetne közlekedni és fűteni is! Persze ez a maffia rendszer a mely a hatalmat gyakorolja tesz neki keresztbe.
  Hollandiában nem az MSZP és a csatlósai kormányoznak és ott ezért nem annyi sem a bér sem a nyugdíj mint nálunk! Persze észér,spekuláns emberek mindenhol vannak, akik a mások jövedelméből szeretnek elsíbolni különféle rendeletekkel.hisz hatalmat kaptak hozzá! Sőt, ha nem üldözik azzal való visszaélést akkor nem is fog megszűnni! Persze még Hollandiából is lehet banánköztársaság mint nálunk van!”
 • 3. 13.István 2009. november 16. 11:44
  „Helyesen :- évente mondjuk pl.-”
 • 2. 13.István 2009. november 16. 11:40
  „Janika ! Ez nem népnyúzás,tudod mennyi a fizetés Hollandiában ?Mennyibe kerül 1 liter benzin, azok tudják mit, miért csinálnak! Számolhatnának egy bizonyos fogyasztási átlaggal pl. 7,5 liter / 100 Km és úgy emelni
  az üzemanyagok árát!Számold ki itt mennyibe kerül 1 km megtétele egy átlgos autósnak aki évente monjuk
  pl. 30000 Km -t autózik évente, vagy aki 72000 Km- t ,a másik véglet 10000 Km / Év? ( Kötelező ,Súlyadó? stb;
  Csak egy átlagos pl. 1,4 literes autót tegyel a számításba !Max:72 KW teljesítményűt ! Kösz.
  De értelmes, esetneként hozzád is illő választ várok !
  Egyet ne felejts ott legális ....... van !”
 • 1. janika 2009. november 16. 06:38
  „Csak nem ott is a mi Bajaink és bandája rendeli el az efféle népnyúzást, lenyúlást?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A venezuelai forradalom újabb állomása a fogyás

Fogyásra buzdította támogatóit Hugo Chávez venezuelai elnök egy televíziós interjúban. Mint mondta,… Tovább olvasom