Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

A CIA igazgatója szerint a terroristák megpróbálnak bosszút állni

Terrorista csoportok "csaknem biztosan" megpróbálnak bosszút állni amiatt, hogy amerikai kommandósok megölték Oszama bin Ladent, az al-Kaida vezetőjét - jelentette ki hétfőn Washingtonban Leon Panetta, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója.
"A terroristák csaknem biztosan megpróbálnak majd bosszút állni érte és nekünk ébernek és határozottnak kell maradnunk, és azok is leszünk" - jelentette ki Leon Panetta.

Oszama bin Ladent az amerikai tengerészgyalogság különleges egysége, a Navy SEALs kommandósai ölték meg, fejlövéssel - jelentette ki hétfőn Washingtonban egy névtelenséget kérő amerikai tisztségviselő. (A SEAL elnevezés az angol sea, air és land - tenger, levegő és föld - szavak első betűiből áll össze.)

Egy másik illetékes szerint a tengerészgyalogos kommandót a támadás éjszakáján valószínűleg a CIA parancsnoksága alá helyezték. Mint mondta, a Navy SEALs által végrehajtott akcióért a felelősséget Leon Panetta viselte.

A források szerint az amerikai kormány a rajtaütésről előzetesen senkit, így az iszlámábádi vezetést sem értesítette. Megerősítették, hogy Oszama bin Laden holttestét hullámsírba süllyesztették, hogy nyughelye ne válhasson zarándokhellyé.

Bin Laden "ellenállást tanúsított, ahogy azt előre feltételeztük" - jelentette ki az egyik amerikai hivatalos személy, aki ugyanakkor nem erősítette meg, hogy a kommandósok feladata elsősorban a terrorista vezér megsemmisítése, nem pedig elfogása volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent a nyersolaj és az arany ára a halálhírre

Csökkent a kőolaj és az arany ára a nemzetközi piacokon hétfőn Oszama bin Laden halálhírére. Tovább olvasom