Kisalföld logö

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Ámokfutás Lörrachban - Boncolási eredmény, vita a fegyvertartásról

Brutális módon ölte meg férjét és közös gyermeküket az a 41 éves nő, aki tettét követően lőfegyverével ámokfutást rendezett egy lörrachi kórházban - hangzott el egy keddi sajtótájékoztatón.

Az orvosszakértői boncolás eredményéről beszámoló rendőrök elmondták: vasárnap este Sabine R. az ügyvédi irodának használt lakásban előbb célzott nyak- és fejlövéssel megölte a tőle különváltan élő férjét. Ezután az ötéves kisfiút addig ütlegelte, amíg az elvesztette az eszméletét, majd műanyag zacskót húzott a fejére, és megfojtotta.

A felgyújtott lakásból a szemközt fekvő St.Elisabeth kórházba rohant, útközben sportpisztolyával megsebesítve két járókelőt. A kórházban az első emeleten lévő szülészet felé vette az irányt. Ott rátámadt egy éppen vacsorát osztó ápolóra: előbb több késszúrással megsebesítette, majd közelről fejbe és nyakon lőtte. Tucatnyi lövés adott le egy betegszoba ajtajára, amely mögött egy kismama és hat látogatója tartózkodott.

A vészhívásra kiérkező rendőrök felszólítására, hogy dobja el a fegyvert, lövésekkel válaszolt, megsebesítve egyiküket. Ezt követően azok is használták fegyverekeit: az asszonyt összesen 17 lövés érte, a helyszínen meghalt. Brutalitására jellemző, hogy a két járókelő egyikét, aki a kórház előtt, még az utcán rászólt, hogy dobja el a pisztolyt, hidegvérűen célba vette, és a fejére adott le lövést. A 69 éves férfinak hihetetlen szerencséje volt, hogy a lövedék csak a feje búbját súrolta, és kisebb sérülést okozott csupán. Ha akár egy centiméterrel lejjebb találja el a golyó, már ő sem élne.

A nyolc éven belül a negyedik fegyveres ámokfutás nyomán újabb vita kezdődött Németországban a lőfegyvertartás szabályairól. A rendőrszakszervezet nem ért egyet azokkal, akik a fegyvertartásra vonatkozó törvények és előírások szigorítását sürgetik. Mint Konrad Freiberg, a szakszervezet elnöke a ZDF televíziónak nyilatkozva elmondta: ehelyett arra volna szükség, hogy a hatóságok legalább évente egyszer ellenőrzést tartsanak azoknál, akik fegyverviselési engedéllyel rendelkeznek. "Manapság egyes körzetekben 10-20 évente egyszer történik ellenőrzés, ez semmire nem elég" - hangoztatta Freiberg.

A Zöldek hajmeresztőnek tartják, hogy például lövészegyesületek, sportklubok tagjai otthon tarthatják lőfegyvereiket. "A sportlövészet szép dolog, ezzel nincs semmi baj - ám az tarthatatlan, hogy emberölésre alkalmas fegyvereket tulajdonosaik a lakásukban tároljanak. Az erre vonatkozó törvényt meg kell változtatni" - hangoztatta Cem Özdemir pártelnök.

Nem ért egyet vele a kormányzó CDU alsóházi frakciójának elnökhelyettese. Wolfgang Bosbach szerint ha megtiltanák a lőfegyverek és lőszerek otthon történő tárolását, akkor például vadászoknak és sportlövészeknek valamilyen központi raktárban kellene leadniuk fegyverüket.

Ez mintegy 10 millió legálisan tartott fegyvert jelent, ezeket éjjel-nappal őrizni kellene. Ez nemhogy fokozná, hanem csorbítaná a biztonságot - állította a CDU-politikus, azzal példálózva, hogy egy ilyen raktárba történő betörés esetén "egész arzenálra való lőfegyver" kerülhetne illetéktelen kezekbe.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A román képviselők elvetették a nyugdíjtörvény újbóli megszavazását

A román képviselőház kedden 158 szavazattal 33 ellenében és 8 tartózkodás mellett elvetette azt a… Tovább olvasom