Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Ünnepi Könyvhét - Részletes győri program itt

Tolvaly Ferenc író és Gömöri György költő, műfordító lesz a vendége a június 1-jén nyíló győri könyvhétnek.

Az Ünnepi Könyvhét győri programja, június 1. - június 7. >>
Mint azt Horváth József, a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár igazgatója elmondta, a győri könyvhét Haas György A szeretet apostola című kötetének bemutatójával indul. A mű a Börcsön 1903-ban született Varga Béla plébános, a Nemzetgyűlés egykori elnökének életpályáját dolgozza fel, aki a második világháború alatt sokat tett a lengyel menekültekért: kormányzati segítséggel létrehozta számukra Európa akkor egyetlen lengyel gimnáziumát. 1939-től volt tagja az országgyűlésnek kisgazda képviselőként, s 1946 februárja és 1947 júliusa között töltötte be a házelnöki tisztséget. A róla szóló kötetet Katona Tamás történész mutatja be - tette hozzá a könyvtárigazgató.

A könyvhét hivatalos honlapja >>

Tolvaly Ferenccel június 4-én, a Győrött élő 90 éves népzenekutatóval, Barsi Ernővel pedig egy nappal később találkozhatnak az érdeklődők. Gömöri György költő, műfordító, irodalomtörténész június 7-én lesz a Rába-parti város vendége.A könyvhét alkalmából a helyi kulturális intézmények több kiadványát is bemutatják. Perger Gyula A pusztulás képei című kötete Győr 1944-es bombázásáról ad hiteles képet Dobos Vilmos felvételei segítségével. Nikodém Gabriella és Szabó Jenő tanulmánya pedig a magyar bélyeg történetét dolgozza fel.

A zenés irodalmi műsorok közül a Sebő Együttes június 3-ai koncertjét, továbbá az Égzengő Zenekar és Mocskonyi Gergely előadóművész június 5-i zenés-verses előadását emelte ki Horváth Sándor Domonkos, a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár igazgatója.

A felnőtteknek szóló rendezvényekhez gyermekprogramok is kapcsolódnak. A kisebbeket várják A részeg elefánt című Lackfi János-kötet bemutatójára, de lesznek kézműves foglalkozások, amelyeken papírból, textilből, fonalból, drótból készíthetnek könyvjelzőket a gyerekek - említette példaként Grászli Bernadett, a Városi Művészeti Múzeum igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult a Románia Magyar Lexikon az interneten

Első lépésként 150 erdélyi műemlék magyar-román adatlapjával elindult az interneten a Romániai… Tovább olvasom