Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Visszaadták a vonaton talált pénzt a diákok

Pénztárcát talált a vonatülésen öt diáklány. A buksza nem volt üres, 270 ezer forintot tartalmazott, amit a fiatalok visszaadtak a tulajdonosának.

– Öt diákunk vasárnap délután utazott vissza a Budapest–Győr vasútvonalon. A vonat ülésén találtak egy pénztárcát. A történet innen kezdve válik érdekessé, ugyanis a lányok nem a manapság sajnos megszokott utat választották, vagyis nem tették el a talált pénzt, hanem szüleiken keresztül rögtön felvették a kapcsolatot a pénztárcában talált igazolványok tulajdonosával – mondta el a Kisalföldnek az iskola igazgatója, Körmendi Csaba. Mint később kiderült, nem kevesebb mint 270 ezer forint volt a tárcában. A lányok a kollégiumba visszaérkezve a talált tárgyat teljes tartamával együtt leadták az ügyeletes nevelőtanárnak megőrzésre. Hétfőn reggel a pénztárca tulajdonosa, Horváth István Árpádné pomázi nyugdíjas személyesen vehette át pénztárcáját a lányoktól. A hölgy elbeszéléséből kiderült, hogy a vonaton felejtett pénzt ráadásul kölcsönkérte, így a megtalálása dupla öröm számára. Arra a kérdésére, hogy miért a visszaadás mellett döntöttek, Dóbé Anna azt válaszolta, hogy egyikük családja sincs a legjobb anyagi körülmények között, így pontosan tudták, hogy másnak ez a pénz mennyire hiányzott volna.

Anna és Kinga átadják a megtalált pénztárcát a tulajdonosának.
Anna és Kinga átadják a megtalált pénztárcát a tulajdonosának.


Végül, de nem utolsósorban álljon itt a becsületes megtalálók névsora: Dóbé Anna, Tóth Kinga, illetve velük együtt utazott még Fejes Viktória, Szabó Zsófia és Sándor Melinda.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szavazhatnak a platánra

„Az év fája" cím elnyerése után nemzetközi sikerért is lehet majd szavazni a tatai nagy platánfára. Tovább olvasom