Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Tizenharmadszor is gasztronómiai csodákat láthattunk

A tatai edzőtábor négyes csarnoka ezúttal is bemutatóteremmé változott, s lélegzetelállító gasztronómiai remekműveket csodálhattak meg az érdeklődők. Az országos szinten is rangosnak számító Farsang-kupa mindent felülmúlt. Olyan alkotások jelentek meg, melyekre még a zsűri sem számított.

– A szervezők, a versenyzők, a felkészítők mind hisznek még a minőségben – vélekedett Bencsik János országgyűlési képviselő a megnyitón. Elmondta, hogy egy évvel ezelőtt ötlött fel benne, hogy az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának is érdemben foglalkoznia kellene a minőségi gasztronómiában rejlő lehetőségekkel.

– A minőségi vendéglátásban Magyarország tényleg jobban teljesíthet, ezért néhány képviselőtársammal megalakítottuk a bor- és gasztronómiai albizottságot, hiszen ez a terület nagyon fontos kitörési pontja az országnak. Ehhez természetesen szükségesek a minőségi alapanyagok, a megfelelő oktatás, szakképzés, s a mesteremberek. A tisztességgel végzett munkának pedig van sikere, megbecsültsége – mondta az országgyűlési képviselő.

Csodaszép gasztronómiai alkotások.
Csodaszép gasztronómiai alkotások.


Ezen a napon mindenki győztes – így fogalmazott Michl József, Tata polgármestere. – Gratulálok a kitartó, szorgalmas munkához, melynek köszönhetően most nyugodt szívvel állították ki azokat az alkotásokat, melyeket otthon megálmodtak, elkészítettek. Önök olyan hivatást választottak, mellyel az emberek kedvében tudnak járni, s bár az öröm pillanatnyi, mégis egész életre szóló táplálékot jelent.

A verseny különlegessége évről évre az, hogy tanulók és oktatók együtt mérettetik meg magukat, mindenki a legjobb formáját hozva. A Farsang-kupa megálmodója és fő szervezője Petrezselyem Antalné mestercukrász, akinek egész családja, sőt, 103 éves édesanyja is sokat tett a rendezvény sikeréért.

– Az idén százharminchárom induló százharminchat versenymunkával jelentkezett, köztük hatvankét tanuló és hetvenegy felnőtt. Ebből harmincöt szakács, hatvankilenc cukrász, tizennyolc felszolgáló és tizenegy pék. Az iskolák versenyében a tatai Jávorka harmadik lett – mondta Petrezselyem Antalné.
Az eredmények
Az országos hírű szakemberekből álló zsűrinek nem volt könnyű dolga, de délután négy órára meghozta döntését. Pék szakmában aranyérmet szerzett a Jávorka szakoktatója, Bencze József, Góczán Anita és Mocsáry Renáta, Pirityi Szimonetta jávorkás tanulók. Az egész napos programon koktél-, karamell-, bor-, pálinka- és tésztabemutató, ételkóstolási lehetőség várta az érdeklődőket, s egy helyi zenekar muzsikáját is élvezhették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állkapcsát törte volt barátnőjének a 18 éves fiú

A gyanúsított többször megverte már a lányt. Tettét féltékenységével magyarázta. Tovább olvasom