Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Tatabányai lövöldözés: drogot is találtak a győri férfi házában

Elrendelték a tatabányai lövöldöző előzetes letartóztatását kedden. A védelem fellebbezést nyújtott be.
15.52 - A rendőrség tájékoztatása szerint a 33 éves Győrben élő férfi gyanúsítotti kihallgatásán elismerte, ő lőtt rá három ismerősére 2015. január 31-én 20 óra 45 perc körüli időben Tatabánya külterületén.

E. Krisztián bevallotta továbbá, hogy a lövéseket követően azonnal kiszállt a járműből és még aznap gyalogosan előbb Tatára, majd onnan Dadra ment. A Kisbér melletti faluból másnap reggel indult tovább. Győrbe akart eljutni, de a buszvégállomáson, a Győr-Moson-Sopron megyei székhely felé tartó járaton elfogta őt a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége.
 
E. Krisztián gyanúsítotti kihallgatása alatt a nyomozók házkutatást tartottak otthonában. A győri ingatlanban a rendőrök közel tíz kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak szárított növény és fehér por formájában. A nyomozók emellett lefoglaltak több kilogrammnyi nemesfémet és készpénzt.
 
Gyanúsítotti kihallgatását követően a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette E. Krisztiánt. A rendőrség kezdeményezésére és a Tatabányai Járási Ügyészség indítványozására a Tatabányai Járásbíróság kedden elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

15.45 - A Tatabányai Törvényszék kedd délután hivatalos tájékoztatást adott a döntésről, e szerint "a bíróság megalapozottnak látta az előzetes letartóztatás elrendelését, különös feltételként szökésének vagy elrejtőzésének veszélyére tekintettel, illetve megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén különösen a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével, tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével, meghamisításával, elrejtésével meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást.Az ügyész a gyanúsított szökésének megállapítása, míg a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében jelentett be fellebbezést.

Korábban:

A döntés után az ügyvéd nagyon szűkszavúan nyilatkozott, lényegében annyit mondott el, hogy a védence részben tett beismerő vallomást.

A tárgyalásra ugyan nem mehettek be, de ott voltak a helyszínen a szülők, akiket láthatóan nagyon megviselt az elmúlt három nap.

Előzmények

A győri férfi lőfegyverrel sebesített meg három embert szombat este egy Tatabányánál lévő gyorsétteremnél. Kettejüket a nyaki gerincén találta el.

˝Semmilyen előzménye nem volt a lövöldözésnek, a kocsiban halk zene szólt, ők hárman barátságos hangon beszélgettek végig az úton˝ – mondta az egyik áldozat.A győri férfit elvezették, előzetes letartóztatásba került.

Milyen büntetést kaphat a lövöldöző?

Bár több ember ellen elkövetett emberölési kísérlettel gyanúsítják a Tatabányán hétvégén lövöldöző győri E. Krisztiánt, valószínű, hogy nem kapna tényleges életfogytiglant.

Nemcsak a lövöldözés sértettjeinek, de a gyanúsítottnak is szerencséje, ha ők maradandó sérülések nélkül ússzák meg a szombat esti támadást. A kérdésünkre válaszoló büntetőjogász szerint ez lehet a vízválasztó a tényleges életfogytiglan és az enyhébb büntetések között.

– Nem szívesen vállalkozik egy jogász arra, hogy ilyen kevés ismeret birtokában ítéljen meg egy jogi helyzetet, de szinte kizárt, hogy tényleges életfogytiglant szabjanak majd ki – mondta dr. Horváth Csaba ügyvéd.

A Kisalföldnek nyilatkozó győri jogász – aki nem a tatabányai lövöldözéssel gyanúsított E. Krisztián védője – úgy látja, hogy a bírói gyakorlat szerint tényleges életfogytiglanra akkor lenne ebben az ügyben reális esély, ha élet elleni bűncselekmények miatt már elmarasztalták volna a férfit. Elvben persze van törvényes lehetőség a létező legsúlyosabb büntetésre, de elmarasztaló ítélet esetén valószínűbb a határozott idejű – 10-től 20 évig tartó – szabadságvesztés vagy az életfogytiglan, aminél megszabják a feltételes szabadságra bocsátás határidejét.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A helyi kábeltelevízió hálózatát használják majd a kamerarendszerhez

Mégis lesz térfigyelő rendszer Súron. Már többször beszámoltunk róla: három sikertelen pályázatuk miatt úgy tűnt, csak álom marad a kamerák telepítése. Tovább olvasom