Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Sűrű füstből mentettek ki négy embert a tatai rendőrök

Emeletes lakóépületben ütött ki tűz hétfőn délután Tata belvárosában. Az Országgyűlés téren lévő lakásokból ömlött ki a füst, miközben az épületben emberek is tartózkodtak. A lakossági bejelentés helyszínére először a Tatai Rendőrkapitányság két járőre, Berényi Orsolya és Németh Janka Katalin törzsőrmesterek értek ki. Lélekjelenlétüknek is köszönhetően azonnal megkezdték a mentést.

„Délután négy óra előtt néhány perccel kaptuk a riasztást, azonnal indultunk kolléganőmmel a helyszínre. Láttuk, hogy az egyik lépcsőházból nagy mennyiségű füst ömlik ki. Kitámasztottam a lépcsőházi ajtót, kitártam az ablakokat, majd az első emeletre szaladtam fel. A szemközti lakásban egy hölgyet és gyermekét találtam. Végrehajtották az utasításaimat, rongyot tartottam a szájuk elé. Kolléganőm, Németh Janka Katalin segített lehozni a kislányt, én a hölgyet kísértem le.

Megérkezett Tóth Árpád főtörzsőrmester kollégám is. Észleltük, hogy a második emeleten is rekedtek emberek. A második emeleti lakásba mentem fel ezután, ahol egy hölgyet, egy lánygyermeket és egy kutyát is találtam. Rongyot és vizes törülközőt használva őket is lekísértük az udvarra. Szerencsére személyi sérülés nem történt" – elevenítette fel a történteket Berényi Orsolya törzsőrmester.

Itt még hétfőn füst gomolygott. Berényi Orsolya és Németh Janka Katalin és Tóth Árpád  az épület lépcsőházában.
Itt még hétfőn füst gomolygott. Berényi Orsolya és Németh Janka Katalin és Tóth Árpád az épület lépcsőházában.


Időközben a tűzoltók és a mentők is megérkeztek. Porral oltó készülékkel hamar megfékezték a tüzet. A mentők egy 11 év körüli kislányt szállítottak a tatabányai Szent Borbála Kórházba füstmérgezés gyanújával megfigyelésre. Őt tegnap haza is engedték.

A tüzet nagy valószínűséggel egy 12 év körüli kislány okozta, aki krumplit akart sütni otthon, ám az olaj hirtelen lángra kapott, ami meggyújtotta a páraelszívót. Nem tudta, mitévő legyen, ezért lerohant segítséget kérni a belső udvarra, ahol az egyik lakó hívta a 112-t.

„A munkánk során előfordul életmentés is. Mindenki másképpen cselekszik, a helyszínen dől el minden. Valaki a saját életét félti, de akad, aki ki tudja ezt kapcsolni és segít. Ilyen helyzetekben az életmentés az első. Mi erre esküdtünk fel" – fogalmazta meg Tóth Árpád főtörzsőrmester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ribli Ilona – Nagyegyházán nem volt semmilyen közösségi ház, először a kocsmában csináltunk koncertet

Mennyire valószerű, hogy egy kétszáz lelkes településnek első osztályú hangversenyterme van, ahol megfordul a komolyzenei élet színe-java? Tovább olvasom