Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Schmitt Pál Komárom megyében: a szakma becsülete

A munkanélküliség csökkentését tartotta példa értékűnek a köztársasági elnök a Komárom-Esztergom megyében tett látogatásán, Tatabánya és a megyei közgyűlés közös ünnepi ülésén.
Schmitt Pál országjáró körútjának szerdai állomásaira a szakma becsületének jegyében látogatott el.

A köztársasági elnök beszédében becsülendőnek nevezte, hogy amikor a térség megélhetési lehetősége, a bányászat apadni látszott, a tatabányaiakra és a Komárom-Esztergom megyeiekre a kreativitás és az innováció volt a jellemző. A térség ezzel elérte, hogy mára a munkanélküliség itt az egyik legalacsonyabb az országban, mindössze 8,3 százalékos a 320 ezre lakosú megyében - mutatott rá. Hozzátette: az ország előtt álló egyik legfontosabb feladat az adósságcsökkentés mellett a munkahelyteremtés, amelyben a megye - amelyet az egész világon komoly befektetői térségnek tartanak - élen jár.

Beszélt arról is, országjárásának legszebb pillanata, amikor olyan embereket tüntethet ki, akik a mindennapi életben bizonyították, hogy legjobb tudásuk szerint szolgálják a közösséget.

Schmitt Pál a Köztáraság Elnökének Érdemérmét adományozta Cs. Kiss Ernő fafaragó népművésznek, valamint a Köztársaság Elnökének Díszoklevele Éremmel tüntette ki Fain Andrást, a Megyei Önkormányzat Szent Borbála Kórháza orvos igazgatóját és Szenes Lajost, Tát nagyközség polgármesterét. A Köztársaság Elnökének Érdemérme kitüntetést vehetett át továbbá Adamecz László nyugalmazott vájár és Scherlein Márta, a Ságvári Endre Általános Iskola tanára, a Köztársaság Elnökének Díszoklevele Éremmel elismerést kapta Schmitt Páltól Dóczi Ferencné nyugdíjas szövőnő, Fehér János bányász, Magyar Tibor Imréné, a Tatabányai Sport Klub szertárosa, Fogarasiné Kiss Zsuzsanna háziorvos és Hegedűs Pál nyugdíjas helytörténész.

Az államfőt az ünnepi közgyűlésen Popovics György, Komárom-Esztergom megye közgyűlésének elnöke, Czunyiné Bertalan Judit, a megyei kormányhivatal vezetője és Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere köszöntötte.

Az ülést követően a köztársasági elnök rendhagyó osztályfőnöki órát tartott a tatabányai Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközép- és Szakiskolában, ahol a választékos beszéd és az idegen nyelvek ismeretének fontosságára hívta fel a diákok figyelmét.
Schmitt Pál ezt követően ellátogatott az ASG Gépgyártó Kft. üzemébe, majd a Bridgestone Tatabánya Kft. ipari parkjába, ahol Japán magyarországi nagykövetének társaságában nézte meg a gyárat. Ito Tecuo elmondta, hogy Magyarországon mintegy 120 japán érdekeltségű cég dolgozik, ebből 39 termelő tevékenységet folytat. A vállalatok összesen csaknem 200 ezer embert foglalkoztatnak. A köztárasági elnök látogatást tett Cs. Kiss Ernő tatai fafaragó művész műtermében is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komárom megye is átadta az államnak intézményeit

Komárom-Esztergom megye önkormányzata hétfői rendkívüli ülésén a fideszes képviselők szavazataival… Tovább olvasom