Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Négy bajba jutott emberhez is riasztották a rendőröket

Négy bajba jutott emberhez is riasztották a rendőröket az állampolgárok 2012. december 20-án este. A gyors intézkedésnek köszönhetően mindannyian még időben segítséget kaptak.
Dorogon két személy is segítségre szorult december 20-án este. A 39 és 23 éves férfiak ittas állapotban, magatehetetlenül feküdtek a földön, mikor az állampolgárok riasztották a rendőrséget. Az egyenruhások azonnal a helyszínre siettek, és mindkét esetben mentőt hívtak a bajba jutott férfiakhoz.

Az 51 éves tatabányai hajléktalan az állampolgári bejelentésnek, a gyors rendőri intézkedésnek, valamint a szociális munkásoknak köszönheti az életét. A férfi ittas állapotban feküdt a földön, segítség nélkül nem tudott lábra állni, és meleg helyre menni. A helyszínre érkező járőrök értesítették az Utcai Szociális Segítők Egyesületét, akik hajléktalan szállóra szállították a férfit.

A 62 éves román állampolgárságú férfira a rendőrök az M1 autópályán találtak rá december 21-én hajnalban erősen átfázott állapotban. Az egyenruhások értesítették az utcai segítőket, akik hajléktalan szállóra vitték, ezzel megmentve őt a kihűléstől.

A rendőrség felkészült az elkövetkező hideg hónapokra, a veszélyeztetett emberek gyors krízisellátásában történő közreműködésre. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság 2012-ben is feltérképezte azokat a helyeket, ahol gyakran fordulnak meg az utcán élők, melyeket a tél folyamán visszatérően ellenőriznek a járőrök és szükség esetén segítenek a bajba jutottakon. A Rendőrség elsősorban azt szeretné megelőzni, hogy a hajléktalanok bűncselekmények áldozataivá váljanak, illetve, hogy a fagy miatt tartós egészségkárosodást szenvedjenek, vagy esetleges fertőző betegség esetén veszélyeztessék környezetüket.

A Rendőrség folyamatos kapcsolatot tart fenn a területileg illetékes krízisközpontokkal, így szükség esetén azonnal értesíteni tudja a diszpécserszolgálatot. Amennyiben a rendőrök hajléktalannal találkoznak, kötelesek tájékoztatni őket, hol találnak melegedőt, betegség vagy sérülés észlelése esetén pedig mentőt hívnak hozzájuk.
A hideg idő azonban nem csak a fedél nélkül élőket veszélyezteti, hanem a falvakban élő időseket is, akiknek életkörülményei sok esetben nem nyújtanak megfelelő védelmet a zord idővel szemben. A tragédiák megelőzése érdekében a helyi rendőri szervek a segítő karitatív szervezetekkel, tanyagondnokokkal közösen, polgárőrök bevonásával rendszeresen ellenőrzik a falvak idősek lakta utcáit, valamint a nagyobb közösségektől távol eső tanyákat.

Mindannyiunk érdeke, hogy a rászorulókon segíteni tudjunk, így a rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy haladéktalanul értesítsék a hatóságot, ha a hideg időjárás következtében emberek életének veszélyeztetéséről van információjuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bíróság kereste, a rendőrség elfogta

A bíróság adott ki elfogatóparancsot az ellen a 48 éves dorogi férfi ellen, akit 2012. december… Tovább olvasom