Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Megszaporodhatnak a vadelütések

Az őszi-téli időszakban gyakoribbá válhatnak a vadelütések. Ennek oka főként a megváltozott időjárási viszonyokban keresendő.
Az állatok a téli időszak miatt testük megváltozott tápanyagigényét egyre kijjebb eső területeken igyekeznek fedezni, ezért gyakran lakott területekre, közútszakaszokra tévednek. Gyors mozgásuk, szokatlan reakcióik miatt gyakran okoznak közúti közlekedési baleseteket.

Megyénkben legutóbb 2012. november 7-én történt hasonló eset. A dági férfi a délelőtti órákban az Úny és Tinnye közti útszakaszon közlekedett, mikor hirtelen egy őz kiszaladt az úttestre. A gépjármű vezetője hiába fékezett azonnal, az ütközést már nem tudta elkerülni.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az erdős tájak között vezető útszakaszokon, a mezőgazdasági területek mellett elhelyezkedő útvonalakon, valamint, ahol tábla is jelzi a veszélyt, figyelmesen közlekedjenek, haladásuk tempóját igazítsák a látási viszonyokhoz. Lehetőség szerint szereljenek vadriasztót járműveikre.
Amennyiben az úttesten állatokat észlelnek, lassítsanak és várják meg, míg elvonulnak. Különösen figyeljenek olyan útvonalakon, ahol nagyvadak (szarvas, vaddisznó) áthaladására lehet számítani, hiszen ezek az állatok a gépjárművekben komoly anyagi kárt, de akár súlyos személyi sérülést is okozhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemtanúkat keres a Tatabányai Rendőrkapitányság

A Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közlekedés biztonsága elleni… Tovább olvasom