Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Lezárt ügyek: Félresikerült rablás

Rossz anyagi körülményeire hivatkozott az a tatabányai férfi, aki 2012 augusztusában megpróbált kirabolni egy tatabányai pénzváltót. Úgy tett, mintha bomba lenne nála, de az eladó nem esett pánikba, a pénz átadása helyett riasztotta a rendőrséget.
A férfit még a tett helyszínén elfogták, majd a Tatabányai Rendőrkapitányság kezdeményezésére a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Ügye a rendőrségi eljárás befejezésével a bíróságon folytatódik.

A 42 éves tatabányai férfi céltalanul sétált Tatabánya központjában 2012. augusztus 15-én. Pénzt akart szerezni, de akkor még ő sem tudta, hogy honnan és hogyan. Egy könyvből, egy tekercs ragasztószalagból, egy hőmérőből és egy távirányítóból összeeszkábált egy bombának igencsak nehezen nevezhető tárgyat, majd a posta felé indult.

Itt egy üres távirati nyomtatványra az alábbi szöveget írta: „Robbanószer van a táskában, nincs veszteni valóm! Mind meghalunk, ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy kell. Ne riasszon. Ne trükközzön, csak úgy foglakozzon velem, mint egy sima ügyféllel, és akkor nem lesz gond."

A férfi a postán nem próbálkozott. Miután megírta fenyegető üzenetét továbbállt, majd estig a városban sétált tanácstalanul. Végül már csak egy olyan helyet talált nyitva, ahonnan pénzhez juthatott. Célba vette a pénzváltót, majd az ott dolgozó fiatalembernek átadta a papírt rajta a fenyegető üzenettel. A távirányítót is kezébe vette, hogy lássa az eladó, nem viccel.

A fiatalember úgy tett, mintha nem venné komolyan a fenyegetést, elmosolyodott, majd a riasztó megnyomásával riasztotta a közelben ácsorgó biztonsági őröket, akik elfogták, majd a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a férfit.

A Tatabányai Rendőrkapitányság Vádelőkészítő Osztálya jelentős értékre fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az ügyben. A Rendőrség a napokban a nyomozást befejezte, az ügyet vádemelési javaslattal küldte meg az Ügyészségnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörőket fogtak a rendőrök Oroszlányban

Tippre ment az oroszlányi családi házhoz 2012. október 5-én az a három férfi, akik közül egyet a… Tovább olvasom