Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Hallgatók tanítják angolra a nokiásokat

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának hallgatói a nyelvi oktatást gyakorolhatják a Nokiánál, a komáromi üzem alkalmazottait tanítják angolra.
Ez a gyakorlat jó lehetőség arra, hogy elméleti tudásukat kipróbálják és álláskereséskor is előnyt jelenthet, hogy ilyen programban vehettek részt. A nokiások pedig szívesen tanulnak idegen nyelvet, mert tudják, akár maradhatnak a cégnél, akár leépítik őket, szükségük lehet ilyen tudásra is.

– Ez az első tanítási gyakorlatom, amit nagy kihívásnak tekintettem. Most már tudom, leginkább azt kellett megszoknom, hogy minden tanítványhoz türelemmel forduljak és mindenkinél a nála jobban beváló módszert alkalmazzam. Kinél a nyelvtannal érdemes kezdeni az oktatást, másnál inkább beszélgetős feladatokkal, szerepjátékokkal. Mivel nem nyelvvizsga letétele a cél, főleg praktikus ismereteket adunk át, a képzésre járók angol szókincsét bővítjük és abból a szempontból könnyű a dolgunk, hogy tanítványaink szorgalmasak, motiváltak, van kedvük a tanuláshoz – mondta el Király Anita, az egyik oktatógyakornok, Apáczaira járó hallgató.

A komáromi társaság és a győri kar között létrejött képzési kooperáció keretében a Nokia mintegy hetven munkatársa vehet részt a harmincórás nyelvtanfolyamon, amit az Idegen Nyelvi és Irodalmi Intézeti Tanszék oktatói és tizenhárom diák szervez, tart meg. A februárban kezdődött program május végén zárul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy csomag dohányért és 2.000 forintért rabolt

Egy órán belül elfogták a rendőrök azt az oroszlányi fiatalembert, akik kedden kirabolt egy… Tovább olvasom