Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Futócipőt fel, a kilókkal le!

A Vöröskereszt komáromi szervezete által elindított Le a kilókkal, Komárom! nevet viselő program résztvevői a beltéri edzésformát futásra cserélték.

Az elmúlt három évben aerobikoztak, jógáztak, zumbáztak és egyéb mozgásformákat is kipróbáltak a Le a kilókkal, Komárom! akció résztvevői. Most futni fognak. Az elindulásban nagyon sok segítséget kaptak a Komárom-Európa Futóegyesület tagjaitól.

Lelkes kis csapat melegített be a Rüdiger-tó partján, férfiak, nők, fiatalok és idősek egyaránt. A Le a kilókkal, Komárom!-hoz csatlakozók a következő hónapokban már nem az edzőktől várják a segítséget, hanem a saját kezükbe vették az irányítást.

Szőnyi Ferenc és Dombay Gábor segített a csapatnak az első futás alkalmával.
Szőnyi Ferenc és Dombay Gábor segített a csapatnak az első futás alkalmával.


– Az elmúlt három évben a program nagy sikert aratott, összesen tizenegy edző fordult meg nálunk, számos mozgásformával megismerkedtünk – mondta a Kisalföldnek Kuti Barbara, a Vöröskereszt komáromi területi vezetője. – Voltak nagyon kedvelt órák, főleg az aerobik és a zumba, ezeken sokszor negyvenen-ötvenen vettek részt. Sajnos idén nem találtunk szabad termet, de nem mondtunk le a rendszeres mozgásról, így elhatároztuk, hogy futni fogunk.

Első alkalommal a csapat tagjainak Dombay Gábor és Szőnyi Ferenc is segített. – Külön öröm számomra, hogy 2013-ban az én javaslatomra bővítették ki a sétányt, amit azóta is előszeretettel használnak a komáromiak nemcsak sportolásra, de sétálásra is. A futáshoz elengedhetetlen egy jó cipő és a kényelmes ruha. A legfontosabb a fokozatosság és a rendszeresség. Érdemes minden másnap elmenni futni, a táv és a sebesség idővel nő – magyarázta Dombay Gábor.

Fusson velünk!
Aki szeretne csatlakozni a Le a kilókkal, Komárom! futócsapatához, az bátran megteheti a következő hetekben-hónapokban, hiszen a tervek szerint szeptember-október környékéig minden héten kedden és csütörtökön este fél hat és fél hét között a Rüdiger-tó körül futnak majd. A sétány 800 méter hosszú, így mindenki könnyen nyomon követheti saját fejlődését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kelták elköltöztek Szlovákiába

Hivatalos partnerekké váltak a lévai Tekovské Múzeum és a Tatabányai Múzeum. Tovább olvasom