Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Életfogytiglan visszakerült a börtönbe egy élettársát megkéselő férfi

Különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság hétfőn indítványozta egy életfogytiglani börtönbüntetéséből húsz év letöltése után próbaidővel szabadult miskolci férfi büntetésének folytatását; a bíró azzal a kitétellel hozta meg az elsőfokú ítéletet, hogy Szabó Lajos feltételes szabadlábra helyezését legközelebb húsz év múlva vizsgálják meg.
Az élettársát 2010 májusában életveszélyesen megszurkáló férfit e bűncselekményért Fülöp Zsolt bíró húsz év fegyházbüntetéssel sújtotta. A bíró kijelentette azonban, hogy ez az ítélet nem hajtható végre, mert nem lehet valakit egyszerre határozott és határozatlan idejű büntetésre ítélni, ezért folytatják az életfogytiglan végrehajtását.

Szabó Lajost korábban különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, fogolyszökés és hivatalos személy elleni erőszak miatt életfogytiglanra ítélték, amelyből húsz év letöltése után 2009 márciusában, tíz éves próbaidővel szabadult. Miskolcon élettársi kapcsolatot létesített egy asszonnyal, annak lakását felújította - ismertette az előzményeket a tárgyaláson Fülöp Zsolt bíró.

Az asszony 2010 májusában Tatabányára költözött a lányához, mert a környéken talált munkát és a férfival megegyeztek, hogy néhány hónap múlva visszaköltözik Miskolcra. A férfi ebbe nem tudott belenyugodni, fokozatosan egyre féltékenyebb lett. Dühében a miskolci lakást szétverte, majd megjelent Tatabányán. Két nappal később, miután az asszony nem volt hajlandó vele visszautazni, a nő lányának lakásán két késsel életveszélyesen megszurkálta, majd visszautazott Miskolcra, ahol három nappal később jelentkezett a rendőrségen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uzsora: 50.000-et kért kölcsön, 1 milliót fizetett vissza

Egy nő 2008-ban kért kölcsön 50.000 forintot. Lányának akart ballagási ajándékot vásárolni. Tovább olvasom