Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Átadás – A 800 millió forintos pályázat legnagyobb részét a 400 millió forintos eszközbeszerzés teszi ki

Finiséhez érkezett a Selye János Kórház közel nyolcszázmilliós fejlesztése. Tegnap volt a pályázat építészeti részének átadása, átvétele, áprilisban pedig már szeretnék fogadni a betegeket az újonnan kialakított krónikus belgyógyászati osztályon. Több eszköz is megérkezett, melyek közül az ultrahangot már üzembe helyezték.

A Selye János Kórház teljes fejlesztése 2013 decemberében kezdődött el, ami öt különböző részből állt. Korszerűsítették a fűtésrendszert, új osztályt alakítottak ki, megindult a bútor- és eszközbeszerzés, az informatikai rendszer átalakítása is. A nagy volumenű európai uniós beruházás már a vége felé közeledik.

Az újonnan kialakított krónikus belgyógyászati osztályt mutatja dr. Ferencz Péter főigazgató.
Az újonnan kialakított krónikus belgyógyászati osztályt mutatja dr. Ferencz Péter főigazgató.


– A fűtésrendszer korszerűsítésével már az október 1-jei fűtési szezon megkezdése előtt elkészültünk. Ma lezajlott az építészeti átadás-átvétel, bízunk abban, hogy az új, 15 ágyas krónikus belgyógyászati osztályon áprilisban már fogadhatjuk a betegeket. Megérkeztek az új, igen korszerű ágyak, összesen 55 darab és javában zajlik a pályázat legnagyobb részét kitevő, 400 millió forintos eszközbeszerzés is – tudtuk meg dr. Ferencz Péter főigazgatótól. Ezzel párhuzamosan zajlik a bútorok kiszállítása és az informatikai rendszer fejlesztése, ami a szoftver- és hardverfrissítésen túl új medikai rendszer bevezetését is magába foglalja. A Selye János Kórház vezetője elmondta, hogy az intézményben – az újonnan kialakított krónikus belgyógyászati részleget kivéve – úgy kellett megvalósítani a fejlesztést, hogy az a betegellátást ne zavarja. A főigazgató hozzátette, hogy a jó állapotban lévő régi gépeket nem selejtezik le, azokat házon belül, máshol használják majd. A közel 800 milliós pályázat legnagyobb részét az eszközbeszerzés tette ki, ami két célt szolgált. Egyrészt az új gépek, berendezések gyorsítják a betegellátást, másrészt nagyban hozzájárulnak az egynapos sebészet műtéti palettájának szélesítéséhez.

– Reméljük, hogy az új artroszkópos szettnek köszönhetően az egynapos sebészeten májustól már ortopédiai műtéteket is tudunk végezni – mondta dr. Ferencz Péter. Az egynapos sebészet nagyon jól funkcionál, havonta átlagosan száz műtétet hajtanak végre. A beruházásnak köszönhetően a műtétek száma és típusa is emelkedni fog.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tatán jelenleg 3646 sportegyesületi tag van, közülük 2514 igazolt sportoló

Immáron 18. alkalommal köszöntötte a tatai önkormányzat azokat a sportolókat és edzőiket, akik kiemelkedően szerepeltek. Tovább olvasom