Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

A kenyai gyerekek után állatokon segít a komáromi nő

Tavaly ősszel Bakos Elvira csatlakozott a Craft Hope szervezet We are Kenya nevet viselő projektjéhez. Sowetóba, az egyik legnagyobb nyomornegyedbe a napokban érkeztek meg a küldemények, ám Elvira már a következő jótékonysági felhíváson dolgozik.

A Craft Hope szervezetet Jade Sims alapította még 2009-ben, hogy különböző projektek révén segítsék a rászoruló, szegény embereket és a beteg, sérült állatokat. A We are Kenya az egyesület huszonötödik kezdeményezése volt, amihez a komáromi Bakos Elvira is csatlakozott. – A szervezet patchwork paplanokat, plüssfigurákat, kötött sálakat, kesztyűket és egészségügyi betéteket kért. Magyarországról összesen csak nyolcan gondoltuk úgy, hogy segítünk. Én sapkákat, plüssfigurákat és egészségügyi betéteket készítettem. Az ehhez szükséges anyagokat a komáromi M-Texttől kaptam – tudtuk meg Elvirától.

Bakos Elvira ezúttal kenguruzsebeket varr majd az árván maradt állatoknak.
Bakos Elvira ezúttal kenguruzsebeket varr majd az árván maradt állatoknak.


A kézművestermékeket tavaly november közepéig kellett eljuttatniuk a magyarországi partnerszervezetnek. A napokban a résztvevők megtudták a jó hírt: az adományok megérkeztek Kenya legnagyobb nyomornegyedébe, Sowetóba.
– Képeket még nem küldtek, de nagyon izgatott vagyok, hogy milyen lesz a fogadtatásuk az általunk készített dolgoknak – mondta Elvira, aki azóta sem tétlenkedik, hiszen máris csatlakozott a Craft Hope következő projektjéhez, ami ezúttal az ausztráliai erdőtüzekben megégett koalák és kenguruk megsegítésére indult. – A Kisalföldben olvastam a kezdeményezésről. Azonnal megnéztem az ausztráliai kórház honlapját, ahol megtudtuk, hogy a koalák még a fákon voltak, amikor azok már égtek, így a kezeik és a lábaik sérültek meg. Nekik kellett kesztyűket varrni, ebből azonban már kellő darabszámmal rendelkeznek, de az árván maradt kis kenguruknak még kellenek zsebek. Jelenleg a szabásmintákat tanulmányozom, illetve azon töröm a fejem, hogy milyen anyagból készítsem el ezeket a kesztyűket, hogy a lehető legjobban hasonlítsanak a kengurumama zsebéhez – magyarázta a komáromi nő.

Elvira egyelőre tíz zseb megvarrását tervezi, de hozzátette, ha több kell, akkor azt is szívesen elkészíti. Ha valaki szeretne csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, de nem tudja, hogyan induljon el, az felveheti a kapcsolatot a legnagyobb közösségi portálon Elvirával.

Sapkák, plüssök és párnák készültek a tavalyi projekt részeként.
Sapkák, plüssök és párnák készültek a tavalyi projekt részeként.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A leszármazottak egyesületet alapítottak

Az egykori szekeres gazdák leszármazottai hagyományőrző egyesületet alapítottak, melynek tagjai közt felvidékiek, magyarországiak és erdélyiek is vannak. Tovább olvasom