Komárom és környéke

2018.01.08. 21:22

Január 10-ig várják a filmesek jelentkezését a Mediawave-re

A MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Együttlét - ,,FÉNYÍRÓK FESZTIVÁLJA" olyan filmalkotók jelentkezését várja, akik divatoktól független, egyéni úton járnak.

Akik számára a technika nem cél, hanem eszköz; akik öntörvényű filmnyelvet akarnak teremteni, éljenek bárhol a világban, kisebbségben vagy kevésbé reflektorfényben lévő tájakon.


Olyan együttlétet szeretnénk, ahol nem az egzotikum, a trükk játssza a főszerepet, hanem az eredeti, a friss, az életteli szemlélet, ahol sokféle gondolkodású, szabad szellemű alkotók találkozhatnak egymással.

Geográfiai határhelyzetünk lehetőséget biztosít arra, hogy tudatosan közvetítsünk a ma is egymástól meglehetősen elzárt kelet- és nyugat-európai régió művészeti mozgásai között. Célunk nem az egységesítés, hanem sokkal inkább a helyi értékek, sajátosságok bemutatása. Kelet és nyugat határán, az egykori politikai és a legújabb kori kulturális és gazdasági vasfüggöny keleti végvárában megkíséreljük felmutatni a jelenkori filmes népvándorlás eredményeit, amelyet más vizuális előadások (színház, mozgásszínház, kiállítások), valamint népzenei, improvizatív és alternatív zenei koncertek egészítenek ki - áll a szervezők közleményében.

 



Nevezhető kategóriák:

Általános

Kisebbségi

Porlepte dobozok

Zenei és táncfilmek

"Úton" Online Filmfesztivál


A 2018-AS ÉV GONDOLATÉBRESZTŐ TEMATIKÁI

  

ÖRÖM

A győri Műhely folyóirat 2017 végén megjelenő, a témát irodalmi és társadalomtudományi szempontból körüljáró különszáma ihletett meg bennünket, hogy ezen különszám bemutatásán túl keressük az „ÖRÖM" más művészeti ágakra vonatkoztatható vetületeinek jelentkezését.

 

1968

A változások éve a jeles, mára szimbolikussá vált dátum, amely sokféle szempontból felforgatta a világ addigi folyását. Az ötvenedik évfordulóra emlékezve nem a politikai a vonatkozású eseményeket, hanem a mindenkori uralkodó kánonok elleni mozgalmak művészetekben tetten érhető, újító tükröződéseit szeretnénk megragadni.

Bővebb információ, online nevezési lap és nevezési feltételek www.mediawavefestival.hu


Nevezési határidő: 2018. január 10.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!