Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Történelmi helyzet

A riválisok többsége anyagi és szakmai gondokkal küzdött az ősszel és ezt a lépéselőnyt kellene kihasználnia a nagyszerű rajtot vett ETO-nak.

Három hónapra megmerevedett a magyar labdarúgó-élvonal bajnoki táblázata és meglehetősen régen volt arra példa, amit a győri szurkolók március elejéig láthatnak: második helyezett az ETO, jelentős pontelőnnyel áll a harmadik Videoton és kevés hátránnyal a listavezető Debrecen mögött. A zöld-fehér szurkolók egy része azonban még ennél is jobbat szeretne, miszerint legkésőbb a harmincadik forduló után az ETO legyen az első.

Sokak szerint történelmi lehetőség előtt áll a csapat, hogy megszerezze a klub negyedik bajnoki címét. A helyzetet elemzők azt gondolják, hogy a riválisok többsége anyagi és szakmai gondokkal küzdött az ősszel és ezt a lépéselőnyt kellene kihasználnia a nagyszerű rajtot vett ETO-nak.

Az már most világosan látszik, hogy a mostani állapot nem sokáig marad így. Az elmúlt hónapokban több nagy cég hirtelen elkezdte szeretni a Ferencvárost, jó néhány 20–200 millió forintos szponzor jelent, jelenik meg a fővárosi klubnál, de kisebb nagyságrendben más csapatok is jelentősen javítani tudtak a pénzügyi lehetőségeiken.

A Videoton tőkeerő szempontjából egy ideje toronymagasan kiemelkedik a hazai egyesületek közül. Működési adatokat itthon nem szokás publikálni, de hozzáértők 2–3 milliárdra taksálják a fehérváriak éves költségvetését. Mögöttük jócskán lemaradva a Debrecen és a Győri ETO állhat nagyjából egyforma büdzsével, az övékét úgy 800 millió–1,2 milliárd forint környékére teszik. (Csak viszonyításképpen, női kézilabdában az Audi-ETO-é is állítólag 1 milliárd körül jár.) Új, belga tulajdonosa van az Újpestnek, erős hátteret tudhat maga mögött a Diósgyőr és a Pécs is.

A kisebb-nagyobb lendülettel a magyar futballba áramló pénz valószínű, egy idő után majd némileg átrendezi a piaci viszonyokat, de ez egyelőre a jövő zenéje. A napjainké az, hogy ha a betervezett két-három-négy válogatott szintű játékos leigazolására az ETO-nak van módja és az üzleteket sikerül is nyélbe ütni, akkor a csapatnak valós esélye nyílhat akár a bajnoki cím megszerzésére is. Ennek érdekében persze sok más dolognak is kell teljesülnie, de a feltételek között a játékerő növelése elengedhetetlennek tűnik.

Csertői Aurél vezetőedző belső védőt, irányító középpályást és csatárt kért télen a klubvezetéstől, kérdés, hogy az általában felvázolt Guzmics, Zsidai, Pátkai, Böde négyesből kiket tud megvásárolni az ETO. De az is elképzelhető, hogy új nevek is vannak a kalapban. Az érkezőkért valószínű, jelentős összegeket kell fizetni, a másik oldalon viszont könnyebbséget jelenthet, hogy a jelenlegi keretben vannak olyan drága játékosok, akik kevés lehetőséget kaptak, kapnak, az ő értékesítésükből bevételhez juthatna a klub.

Februárra, aztán pedig majd májusra kiderül, a történelminek gondolt helyzettel mennyire tudtak élni Győrött. Az ETO-nál és a szurkolók is a lehető legjobbat szeretnék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Priccsen fekszünk

Itt majdnem egy egész ország néz mind kialvatlanabb szemekkel, és érzi úgy, mintha ez már megtörtént… Tovább olvasom