Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Szelídség, jóság

A fényt nem látták meg azok, akik a törvényeket saját személyükre szabják.
Ha valaki, ő megtehetné, hogy a világ legnagyobb gyémántjai ékesítsék pásztorbotját. A luxusautó-gyártók versengenének azért, hogy az ő márkájukkal utazzon. Palotában élhetne és utazóbőröndjei a legdrágább divatmárka teljes kollekcióját kiadhatnák.

Ferenc pápa mégsem így él. Népautóval jár, ebédlőben étkezik. Azt mondta a szenteste bemutatott misén, hogy a világnak gyengédségre, szelídségre és jóságra van szüksége. Jézus születésének fényét az egyszerű emberek látták meg, ők voltak képesek befogadni az isteni üzenetet. A fényt nem látták meg azok, akik a törvényeket saját személyükre szabják és önmagukba zárkóznak.

Isten türelmes, szereti az embert még kicsiségében is, erősebb a sötétségnél és a korrupciónál – hangoztatta Ferenc pápa. Van bátorságunk gyengédséggel fogadni a nehéz helyzeteket és embertársaink problémáit? – kérdezte, és az egymás iránti türelmet és közelséget szorgalmazta.

Az elmúlt hetekben, amikor a Kisalföld olvasóinak volt bátorságuk gyengédséggel fogadni önhibájukon kívül bajba került embertársaik problémáit, és a Jóakarat hídján ezrek segítettek átjutni a rászorulóknak a nehézségeken, ezt a szelídséget és jóságot, az egymás iránti türelmet és közelséget érezhettük mindannyian itt a szerkesztőségben az Önök jóvoltából. Mi, akik csak közvetítők voltunk olvasó és olvasó, adományozó és adományozott között. Felemelő volt átélni azokat a megható pillanatokat, amikor a jóakarat forintjai feledtették a nehézségeket és szebbé tették sok család karácsonyát.

Köszönjük Önöknek!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angyalok

Még egyszer sem mondtam ki, hogy hiányzol, Dominik. Tovább olvasom