Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Semmi cicó

Ha jól kiröhögtük magunkat, akár be is láthatjuk: mindenféle Vezetéknévcsomagnál hatékonyabb megoldást talált ez a férfi a devizahitel-problémája megoldására.

Hétfőn megkezdődött az év legbalfékebb rablójának pere: emberünk tavaly májusban egy cetlin adta át követelését a bank pénztárosának, a dolgozók azonban nem ijedtek meg tőle, csendben megnyomták a pánikgombot, közben kedvesen elkérték tőle a személyi igazolványát, arra hivatkozva, hogy csak így tudják átadni neki a pénzt. A férfi szó nélkül átadta a kért iratot, sőt, türelmesen le is ült a többi ügyfél közé, és még a biztonsági őrrel is szóba elegyedett, fesztelenül elmesélve neki szándékát. Végül a pénz kifizetése előtt megérkeztek a kerületi rendőrök, s annak rendje és módja szerint letartóztatták a rablót. A férfi kihallgatásán azzal mentegette balekságát, hogy voltaképpen direkt kívánt lebukni, mert lakás híján mindenképpen börtönbe akart kerülni.

Ha jól kiröhögtük magunkat, akár be is láthatjuk: mindenféle Vezetéknévcsomagnál hatékonyabb megoldást talált ez a férfi a devizahitel-problémája megoldására. Őt tényleg nem hagyta az út szélén az állam(i rendőrség).

S mert mostantól komolytalan ötletek halmaza következik, azért inkább tisztázom: ami törvénytelen, arra sújtson is le az állam keze, a hülyeség nem enyhítő körülmény.

A magyar törvényekben, rendeletekben ugyanakkor van még bőven muníció. Isten ments, hogy bárki kedvet kapjon, de ha az emberünk kicsit tovább gondolkodott volna, belátja: kevesebbel megússza, ha a nemzeti dohányboltok valamelyikébe lép be műanyag babával a kezében cigarettát vásárolni. Mivel a kínai kézművesipar valóban sokat fejlődött, ezért a törvényt betű szerint betartó eladó minden bizonnyal úgysem ad neki dohányt „kiskorú jelenlétében". Ő a kicsinél nagyobb patáliát csap, s máris az őrsön találja magát.

Vagy a Országgyűlési Őrségre bízza magát, csak a cetlin javítsa ki a követelés szövegét: pénzt a parlamentben ne kérjen. Mutogasson helyette. Elvezetik úgy is. De jobban járt volna akkor is, ha a dohányboltban mégiscsak megvásárolt cigijével jól rágyújt három és fél méterre a kocsma bejáratától. Vagy nem teszi a lópelenkát Gazsi lova alá, aki persze elpottyantja, amit el kell az út közepén. Tetézheti a vétkét, ha a szekéren galambetetésre utaló nyomokat – kenyérgalacsinokat – hagy (ennél az akciónál jó, ha Győrben tartózkodik, hisz itt biztosan tilos a madarak etetése); no és a kutyája csipezését sem tudja papíron bizonyítani.

A lényeg azonban az, bár ezt mesterétől, Woody Allentől már rég megtanulhatta volna: Magyarországon ha pénzt akar, olvashatóan írja a cetlire a „cécót". Mert ezt a szót mi már pontosan értjük. Utána futhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakma a mélyben

Péntek óta négy nap telt el, s ennél többet azóta sem tudunk. Tovább olvasom