Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Pongo-Pongo-szigetek

A páneurópai konferencia helyszínét a mellékelt utazási katalógus 112. oldalán találjátok.

A Pongo-Pongo-szigetek éghajlata az év minden időszakában tökéletes turisták és politikusok fogadására, nyaralások és konferenciák lebonyolítására. A második világháború idején az amerikai hadsereg itt létesített fontos stratégiai bázist, katonai reptere volt. (Állítólag kincse is.)
A páneurópai hadistratégia közelmúltbeli megvitatására tökéletes helyszínként szolgált Pongo-Pongo. Igaz ugyan, hogy a résztvevőknek fárasztó útjuk volt, de a kilométerek és az álmos órák legyőzhetők, ha ilyen volumenű kérdésről van szó. A magyar delegációt számos érintett megye képviselte. A téma súlyát pedig mutatja az is, hogy bár voltak olyan tagjai a küldöttségnek, akik kívülállónak tűnhettek – hiszen nem tagjai a szervezetnek –, de egységes fellépésükkel erősítették a közös nemzeti, páneurópai álláspontot.
Magyarország katonai szerepvállalását az elmúlt időszakban érték kritikák. Leginkább az összegszerűségben lehetett fogást találni rajtunk, hisz a missziós munkánk méltán példaértékű. Azzal, hogy az utat a résztvevők szigorúan a saját (megyei) költségvetésük terhére vállalták, s nem hárították át az európai szövetségre, az első lépést kívántuk megtenni a korábbi, részben jogos kritikák enyhítésére.
Látva ugyanakkor a szigeteken élő gyermekek nyomorúságos helyzetét, a megyei vezetőkben megfogalmazódott a közös elhatározás, hogy hazaérve az utazás költségét már a saját zsebükből kifizetik a hazai éhező gyerekeknek. Példát kívánunk mutatni ezzel a páneurópai nemzeteknek is, nem beszélve Pongo-Pongo önkormányzatáról, amely – bizony itt szigorúnak kell lenni – már régen hasonló lépésre szánhatta volna el magát. A konferencia bevételéből nyilván futotta volna erre, s mindannyian tudjuk, hogy mit sem ér a talmi csillogás, amivel minket próbáltak a szafarikon lenyűgözni, ha nincs mögötte valós érzés és tartalom. Szorgalmazzuk tehát, hogy ha ezt a felajánlást nem teszik meg, akkor azonnali hatállyal zárjuk ki a leendő konferenciahelyszínek közül a Pongo-Pongo-szigeteket. Már csak azért is, mert kemény volt a matrac.
A magyar javaslatot kidolgozásra érdemesnek tartjuk, ebben – ugye, jól emlékszünk? – közös az álláspontunk. Megvitatását első olvasatban a soron következő régiós konferencián vállaljuk. Kedves kolléga, az egységes fellépés sikerét szem előtt tartva, kérjük, időben jelezd részvételi szándékodat. Tudjuk, a 2012-es költségvetés elfogadása a ti körmötökre is ég, éppen ezért javasoljuk az általános tartalék vagy az egyéb kiadások terhére már most átcsoportosítani az utazás költségét.
A páneurópai konferencia helyszínét a mellékelt utazási katalógus 112. oldalán találjátok. Közben a romastratégiát is meg kellene vitatnunk – példát mutatva abban, miként gondolkodhatnak felelősen politikusok egy kis nemzet nagyjaiként.

Olvasóink írták

  • 1. Hanti 2011. december 09. 05:39
    „Ott volt vajon Anulu is?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hálás szívvel...

Jól kiszúrtak magukkal – mondhatnánk –, hiszen az erőviszonyok ettől aztán semmit sem… Tovább olvasom