Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Másfél óra

Mert bármilyen rutinos is egy hivatali sofőr, ha nem jár rendszeresen Sopron környékére, nem gyaníthatja, hogy hozzánk eljutni másfélszeres szorzóval lehet.

Hivatalosan szombaton indul, de gyakorlatilag már hetekkel ezelőtt elkezdődött a kampány. Ezt abból is érezzük, hogy egyre inkább turbó üzemmódra váltanak a politikai roadshow-k. Sajtótájékoztatókat, lakossági fórumokat tartanak a politikusok, programjukat és természetesen a helyben induló jelöltjüket népszerűsítik.

Sok mindenben különböznek egymástól ezek a rendezvények, egy közös vonásuk azonban van: ha az előadó Budapestről érkezik egy soproni programra, szinte biztosan elkésik. Nemtől, kortól és párthovatartozástól függetlenül. Így aztán a lakossági fórumok elé 15–20 perccel beiktatott sajtótájékoztatók többnyire szabadkozással, sűrű elnézéskéréssel kezdődnek.

A prominens politikusok egy-egy ilyen kampány alatt több ezer kilométert végigautóznak Vásárosnaménytól Sopronig, Debrecentől Szegedig. Az útvonaltervező kiadja, mennyi idő alatt érhető el a száz, kétszáz, kétszázhúsz kilométerre lévő település a fővárostól. Gondolom, rászámolnak egy keveset, figyelembe veszik a pesti csúcsot is, úgy időzítik az indulást. Nem számolnak viszont a 85-össel. Mert bármilyen rutinos is egy hivatali sofőr, ha nem jár rendszeresen Sopron környékére, nem gyaníthatja, hogy hozzánk eljutni másfélszeres szorzóval lehet. Sopront kilencven kilométer választja el az autópályától. Más főúton ez a táv egy óra. A 85-ösön másfélszer annyi.

Az itteni politikusok ezt bekalkulálják és nem késik le a parlamenti üléseket, a „fentről" jövők viszont ritkán kerülik el a kelepcét. Pedig a mieink amikor csak lehet, felhívják rá a figyelmüket. A kormány kihelyezett ülésén is utakat kértek. Mégis reménytelenül távoliak a határidők.

Azt javaslom, próbáljunk profitálni a „fontos emberek" jelenlétéből. Mivel ők is kérnek – a szavazatainkért utaznak ide –, kérjünk mi is! Párthovatartozástól függetlenül mindenkitől ugyanazt: biztonságos, európai színvonalú utakat! Kérjük, hogy ne csak az unokáink élvezhessék majd az M85-ös gyorsforgalmi utat, hanem mi is. Kampány van, bő másfél hónapig biztosan figyelnek ránk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Simon, szegény

Legyen egyéb rovat, ahol szerepelhet minden, vagyonnak látszó tárgy, amely feltűnően ideges… Tovább olvasom