Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Magyarország 39.

Szépek leszünk és erősek, mint az új Mercedes, de azért lássuk be, nem minden járműben van extra felszerelés!

Nem is olyan rossz! A londoni Legatum kutatóintézet világboldogság listáján Magyarország a 39. helyen van!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! 148 nemzetből ilyen előkelő helyen végezni? Van okunk hát ismét a lélekemelő örömre!

Pár év és leszünk mi még 37.-ek is, hogy csak néznek majd. Hiszen a magyar jólét és boldogság előjelei már most kézzelfoghatóak!
A boldogság első számú feltétele a Legatum felmérésében az anyagi jólét. Hát, az nálunk már szinte meg is van. Az államadósságot visszafizetjük, teremtődik egymillió munkahely, a minimálbér olyan magas, hogy Katarból ide járnak bérmunkát vállalni elszegényedett olajsejkek. Még a miniszterelnök is megmondta, olyanok leszünk rögvest, mint a kecskeméti új autók, szépek és erősek! Jó, a gazdagon felszereltet nem tette hozzá, de lássuk be, nem minden járműnek jár extra luxus!
Nézzük inkább a másik alapvető feltételt, amit vizsgálnak a kutatók, amikor egy ország boldogságindexét megállapítják, a személyi szabadságjogok kérdését.

Hát ebben végképp jól állunk! Nálunk mindenki megmondhatja, miért gondolja pont azt, amit mondanak neki. Nálunk tudás és nem érdem alapján kapnak állami pozíciót! És polgárként, ámulva sok és merőben hasznos törvénybefoglaláson, úgy vagyunk, mint a jó férj otthon. Miénk az utolsó szó, igenis megértettük!

A biztonság a harmadik kritérium, melyet vizsgáltak. Magyarországon a rendőrök, köszönhetően a magyar átlagbérekhez igazodó magas fizetésüknek és elfogulatlan irányítóiknak, minden ügyet megoldanak, minden betörőt, garázdát, tolvajt elkapnak. Egyet-egyet csak azért engednek el vagy hagynak évekig milliárdokat sikkasztani, hogy legyen egy kis munkájuk. Hiszen ha nincs bűn, nincs üldöző se. Nemdebár?

Az oktatás és az egészségügy – mint vizsgálati területek? Ezekkel sem lehet gond. Igaz, a vizitdíjat leszavaztuk, de a hálapénzt elfogadhatónak tartjuk. Erre már lehet építeni stabil egészségügyet. Akárcsak a hol latin, hol német, hol angol, de mindenképpen sokváltozós nyelvoktatási egyenletre, a szintén leszavaztatott, de csak visszacsempészett tandíjakra iskolarendszert.

Jelenthetjük a szkeptikus firnyákolóknak: már most jól vagyunk. És ha nem konspirálnának ellenünk, még jobban lennénk. Hiszen ismerjük ezt a jókedvtől duzzadó, összefogó, elégedett nemzetet, melynek honfiúi és honleányai közül, amikor megkérdezték őket, majd négyszázezren egybehangzóan mondták el: felhőtlenül boldogok.

Jó, ők Svédországban, Norvégiában, Angliában, Luxemburgban, Dániában élnek, dolgoznak, boldogulnak. De hát csak számítanak? Vagy nem?

Olvasóink írták

 • 3. RickCartman 2013. január 31. 02:13
  „1. szekelyse50 2013.01.30. 19:04
  Ha az irónia fáj, akkor mit teszik gondolni a valóságról? A jegyzet ui. egyetlen valótlan állítást sem tartalmaz.
  Nevettem rajta, de ez inkább kínos nevetés volt. Jobb lenne néhány év múlva ugyanezt a jegyzetet tényleg szívből jövő nevetéssel olvasni.”
 • 2. lamadrugada 2013. január 30. 22:49
  „Nekem nagyon tetszett, jót nevettem rajta. És igaz is...”
 • 1. szekelyse50 2013. január 30. 19:04
  „Hát azért ennyire gunyolódni nem illik,nem tudom ön kicsoda de miért nem teszi jobban.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belső nyilvánosság

Tovább olvasom