Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Ideje lenne

Van ennek a bevándorlós éremnek egy másik, sötét oldala is.
Ha Magyarországon élsz, tiszteletben kell tartanod mindenféle bőrszínű embertársad jogait. Ha Magyarországon élsz, nem támadhatsz rá másra, akkor sem, ha menekültnek, még akkor sem, ha gazdasági bevándorlónak gondolod. És nem szólíthatod fel az utcán sétálva arra, hogy hagyja el az országot.

Ha Magyarországon élsz, nem verhetsz meg békés embereket. Különösképpen nem egy nőt. Nem törheted darabokra az arccsontját. Nem bánthatod azért, mert gazdasági bevándorlónak hitt barátja védelmére kelt. Inkább tisztelned kellene ezért...

Igen, ideje lenne, hogy azok, akik kitalálták a bevándorló- és menekültellenes óriásplakát-kampányt, gondolkodni kezdjenek azon, hogy a jogos figyelemfelkeltésen túl mit is okoztak. És hogyan lehetne megelőzni, hogy a hétvégi szegedi bűncselekményhez hasonló újabb gyalázatos esetek történjenek. Ahol azért ütöttek-rugdostak egy magyar férfit, mert bevándorlónak nézték, és félholtra verték a védelmére kelő barátnőjét is.

Miért lehet létjogosultsága egy újabb óriásplakát-kampánynak? Mert láthatjuk, hogy van, lett ennek a bevándorlós éremnek egy másik, sötét oldala is. De ezt a kampányt az eddigi gyakorlattal ellentétben semmiképpen se közpénzből finanszírozzák! Rendezzék a számlát azok, akik felkorbácsolták az indulatokat.

Jó lenne higgadtan, feszültségmentesen kezelni a kétségtelenül bonyolult bevándorlási helyzetet. És ebben a bonyolult migrációs helyzetben mindenkinek tudnia kell, hogy ha Magyarországon él, nem kell szégyenkeznie amiatt, ha esetleg magánadományt, tisztálkodószereket, pelenkát, ruhát vinne egy menekültszállóra. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kérdezz!

Ja igen, hétfőn megint visszadobtak egy kérdést. Tovább olvasom