Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Győzők

Két héttel az országgyűlési választások után arra az abszurdnak tetsző megállapításra jutottam, hogy minden induló nyert április hatodikán.
Ott vannak mindjárt a közvélemény-kutatók, akik most visszanyerték azt az elemi bizalmat, amit ez az amúgy tudományos megalapozottságú mesterség művelése boldogabb múltú vidékeken alapvetően megkíván.

Aztán győzelme nyomán a Fidesz a voksok 45 százalékával el tudta nyerni a parlamenti helyek 68 százalékát is. Mindezt azért, mert jól kalkuláltak, farigcsáltak, kommunikáltak s a „terepmunkát" sem hanyagolták.

A Jobbik meg ezúttal meg tudott győzni egymillió magyart arról, hogy – akárcsak a népmesékben– a varázsigék puszta kimondása máris maga lenne a megoldás. Ezt nem tudom mással magyarázni, mint a társadalom lelki és anyagi zsugorodása erősödésével.

Egyértelmű győztes lett az LMP is, hiszen Schiffer társelnök is elismerte: „a semmiből hozták vissza a pártot". Nyertek a kamupártok nevében indulók is. Néhány milliócskát bizonyára, hiszen a mi országunk nem a következmények vállalásáról híres. Az áprilisi történet talán legnagyobb arányú győztese pedig Fodor Gábor lett, aki egy virtuális pártot elnökölve vissza tudta manőverezni magát a létezéstelenségből egészen a törvényhozásig.

Ám nyert egy bónuszt a magát baloldalnak nevező konglomerátum is azzal, hogy ismét lenullázta magát. Így viszont – talán most utoljára – meggyőzheti önmagát a változtatás szükségességéről. Ezzel meg elnyerné az esélyt arra, hogy igazi társadalomképző erővé válhasson s így valós kormányváltó alternatívává lényegüljön át. Szekeres Imre ugyebár máris lemondott, valahonnan...

A valósághoz persze ennél több kell. Huszonöt év után azért illenék mondaniuk valami hiteleset a nemzetről, mint közös ihletről. Aztán valamit arról is, hogy mit kezdenének a hárommillió magyar szegénnyel, az évfolyamonkénti negyedrésznyi funkcionális analfabétával, s kínálni kéne valami értelmezhető távlatot a magyar falunak is. És így tovább...

Persze legelőször talán le kellene szokniuk a liberáldemagóg mantráról.
Itt van hát nekünk ez a sok győző. Ám, hogy Magyarország mit nyert velük, azt majd csak négy év múlva tudom megmondani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Happy end

De mégis mit gondolnak, mi az első, ami ezek után az eszünkbe jut? Nyilván az, hogy még nekik is… Tovább olvasom