Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Ez belügy

Ezer aláírás ide vagy oda, zárják le az utat, bukjanak el százmilliót.
Pintér Sándor nem mondta, hogy „majd hazamennek" a tüntetők. De aki rá hallgatna, az ki sem menne holnap demonstrálni.

Nem a vámosszabadi az első seb, amit a belügyminiszter bárddal orvosol. Már a márciusi hóhelyzetnél is azt mormogtam magam elé a számítógép előtt: istenem, hagyjátok beszélni a szakértőket! Mert az intézményvezetők, a galambősz főorvosok, a megbecsült igazgatók ma Magyarországon csendre vannak intve. Talán sok olvasó tigrisbukfencet is vetne, ha megtudná, hogy mára micsoda természetellenes szabályozással tették a kétszáz éves magyar sajtó szellemiségétől idegenné a kommunikációt az állami hatáskörbe vont szerveken keresztül. Az ÁNTSZ nem jogosult önálló nyilatkozatra közegészségügyi kérdésekben, a munkaügy a munkaügytől, a földhivatal a földügytől, az iskola az iskola ügyétől, míg a rendőrkapitány a rendőrkapitányság területétől van eltiltva.

Mindent felülről, mindent a központból vezérelnek, aminek kétélű áldásaira csak egy példa: a lopások számát firtató, nem túl összetett kérdésemre 26 nap után kaptam választ, ami kétszáz éve is vicc lett volna. És ha isten ments, nekem azt mondaná engedély és láttamoztatás nélkül egy megyei tiszti főorvos vagy a gyámhivatal vezetője, hogy „hiányoltuk a jó meleget, na most aztán jut belőle bőven", akkor nagy valószínűséggel a saját fegyelmijét írná ezzel alá.

S minden idegenkedésem ellenére azt gondolhattam volna, hogy a lényeg itt a pozitív megjelenés, s hogy nem bízzák a közhangulatot ellenőrizetlen szakértői nyilatkozatokra, ha egyszer ott van sok száz kommunikátor.
És akkor jött Pintér Sándor, aki végre jogosult nyilatkozni. Nemrég március 15-én borzolta a kedélyeket, amikor a felelősséget az autósokra hárította, majd műfajteremtő kör-SMS-t küldetett 20 órával az elakadás után. Most leegyszerűsítve azzal zárta rövidre a vámosszabadi kérdést, hogy ezer aláírás ide vagy oda, zárják le az utat, bukjanak el százmilliót, azért nem kérdeztek meg senkit, mert már döntöttek is az ott élők feje felett. „Én pedig küldök 10 millió aláírást..."

Tényleg súlyos mondatok ezek ahhoz, hogy alsóbb szinteken mondják ki, s csak kárt csináljanak vele az avatatlanok. Ebben a tudományosan megtervezett, modern kommunikációs gépezetben ehhez miniszternek kell lenni.

Olvasóink írták

 • 5. Legs 2013. június 25. 17:47
  „Eb ura fakó!Ez így tovább nem mehet!”
 • 4. Legs 2013. június 25. 17:31
  „Laczó úr egy fontos momentumra világított rá.Ez pedig a politikai arrogancia. Gyurcsány az öszödi beszédben ugyanezt mondta.

  "Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek."

  Ez a cinizmus,ez a pofátlanság,,arrogancia ami felháborít.Mégis kiket képviselnek az ilyen politikusok?Természetesen nem csodálkozok ezen, pusztán csak dühít az emberek vaksága,ostobasága.Én nem felejtem el azt amikor a fidesz frakció a kdnp -ések felszólalása előtt,Orbánnal az élen azt mondta."Csuhások térdre ,imához!" -ezt parlamenti jegyzőkönyvben rögzítették .nem én találtam ki-ma pedig puszi pajtások.”
 • 3. szekelyse50 2013. június 25. 10:59
  „Nem lesz könnyű elviselni egy menekült tábort furcsa ismeretlen emberekkel.”
 • 2. SiLa 2013. június 24. 10:55
  „Vámosszabadi háborog,megértem Őket. Vámosszabadiba letelepülni szándékozó vállalkozásokat viszont nem. Sok település küzd a vállalkozások által foglalkoztatott -nem bizalom gerjesztő- idegenektől. Mégsem tehetünk semmit.”
 • 1. dsj 2013. június 22. 21:04
  „Akkor 2014-ben nem kell megválasztani őket. Én már eddig sem...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átszállás

Nagyon barátságtalan élmény olyan buszon ülni, ami nincs. Tovább olvasom