Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Ami sok, az sok

Ebben a reményteli új korszakban csak a szépről és a jóról beszélünk.
Ami sok, az sok. Most már igazán észhez térhetne a természet! Nem tudja, hogy egy hete hivatalosan is tavasz van? Megjött Sándor, József és Benedek is, de ők sem tanulták meg a leckét. Nem meleget hoztak a zsákjukban, hanem havazást, mínuszokat, csúszós utakat. Ha ez még egyszer előfordul, Pintér miniszter úr úgy leteremti a három jómadarat, mint annak a rendje. Mint március 15-én a hóban elakadt állampolgárokat, akiknek a fegyelmezetlensége miatt káosz alakult ki az utakon. Hát még mindig nem értett az időjárás a szép szóból? Észrevehette volna már két hete is, hogy hiába havazik, úgysem küldik ki időben a hótolókat és sózni sem fognak, mert márciusra az ilyesmi nincs betervezve. Hogy törnek az autók? Na bumm! Otthon kell ilyenkor maradni.

A legnagyobb baj ezekkel a renitensekkel – mármint a szeszélyes időjárással és a fegyelmezetlen állampolgárokkal –, hogy keresztül húzzák a legjobb szándékot is. Felfordulást okoznak és erről még írogatnak is a közösségi portálon. Felborítják azt a jól felépített kormányzati stratégiát, miszerint az istenadta népet nem szomorítjuk negatív hírekkel. Nem beszélünk járhatatlan utakról, fagyoskodó emberekről, árokba borult kamionokról. Vagy ha mégis, akkor egy jól megfogalmazott SMS-sel mindenkit megnyugtatunk.

Ebben a reményteli új korszakban csak a szépről és a jóról beszélünk: rezsicsökkentésről, növekvő foglalkoztatásról és jóságos vezetőkről. Aki megtanulta a leckét, az szép jövő elé néz. A többiek pedig? Vessenek magukra.

A (választási) siker egyik záloga ugyanis a jól felépített kommunikáció. Ebbe szólt bele már másodszor a felelőtlen időjárás (no és a fegyelmezetlen emberek). Most még békés volt Pintér miniszter úr, de harmadjára már biztosan nem lesz az. Ha sokáig húzogatják a bajszát, a végén még megharagszik és lemond. De jaj, mi lenne akkor velünk? Ki tanítana minket rendre és kitől kapnánk frappáns SMS-t? A gondtalanul wellnessező szocialisták talán jobban tennék a dolgukat?
Na jó, bevallom, mindez tréfa. Amit itt leírtam, annak csak a fele igaz. Ki-ki döntse el, melyik fele.

Olvasóink írták

  • 2. FREDDY/S 2013. március 31. 08:28
    „A régi korszak bűnöseit kellene egyszer már elszámoltatni, nemde...”
  • 1. dödike 2013. március 30. 16:46
    „Hát ezért monopolizálják az időjárás jelentést.Így már értem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Grál-lovag

Tulajdonképpen csak az orrát akarta megvakarni, de rájött, hogy a parlamentben ilyet mégsem illik,… Tovább olvasom