Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

A vezetés hiánya

A városvezetés dicséretes módon nagyon sok kisebb-nagyobb cég, vállalkozás ünnepén feltűnik, de néhány jelentősebb eseményről mintha megfeledkeztek volna.
Véget ért Győr legnagyobb idei nemzetközi sporteseménye, a gyermek, kadett és ifjúsági karate Európa-bajnokság, valamint az ezzel párhuzamosan megrendezett nemzetközi szeniorbajnokság. Európa jelentősebb országainak delegációján kívül sok szakvezető érkezett az óceán túloldaláról is. A több ezer résztvevő elözönlötte a várost. Találkoztak csodás műemlékekkel, barátságos vendéglátóhelyekkel, kedves, segítőkész polgárokkal, nyelveket beszélő diákokkal, egyedül csak a város vezetőivel nem.

Az EB-t sem a megnyitón, sem a díjátadón nem tisztelte meg senki a városvezetés részéről. Pedig ez az esemény nem csak a sport miatt volt fontos. A résztvevők az összes létező szállodai szobát, kollégiumi szabad helyet megtöltötték csaknem egy héten át! Itt ettek, ittak, szórakoztak.

És mivel jól érezték magukat, lehet, legközelebb is visszajönnének. Persze, hogy ez így legyen majd, nem kell hozzá feltétlenül a polgármester megnyitója. Még akkor sem, ha történetesen ő a MOB elnöke. Nekem mégis hiányzott ez a gesztus, amellyel képletesen és a valóságban is széttárhatta volna karját Győr vezetője – vagy helyettese –, miközben azt mondja, örülünk, hogy itt vagytok, érezzétek jól magatokat, gyertek vissza máskor is!

A városvezetés hiánya nem csupán ezen a nagyszabású eseményen volt érezhető. Az autóipar egyik legfontosabb egyetemi viadala, a jövő szakembereit bemutató Formula Student küzdelmeit is elkerülték. Pedig második éve sikerül Győrbe hozni a nemzetközileg is jegyzett viadalt, ezernyi vendégéjszakájával együtt. A versenypálya mellett ott álltak a legnagyobb autóipari cégek, többek között a kiemelt támogató Audi Hungaria Motor Kft. standjai is (a győri cég vezetője családjával együtt látogatott el a versenyre), de városunk irányítóinak más dolguk akadt.
Tudom, tudom. Sok dolga van polgármesternek, alpolgármesternek, de nekem mégis hiányoztak. Mert én büszke vagyok arra, hogy ebben a városban élek, és itt ilyen eseményeket szerveznek. Én szeretem Győrt és azokat, akik tesznek érte. Biztos így vannak ezzel pártállásra, világnézetre való tekintet nélkül a város vezetői is, csak éppen most nem értek rá. Talán majd legközelebb.

Olvasóink írták

 • 4. Dwatson 2011. október 15. 08:55
  „dsj
  Polgármester?
  Csak másodállásban!”
 • 3. dsj 2011. október 14. 18:14
  „Én még mindig az egészséges életmódnál, s a nyugdíjasok számára (mozgásszervi nyavalyák) kiemelten fontos úszásnál tartok, illetve ennek akadályainál. Ehhez most elegendő uszodai kapacitás, a Magyar Vilmos uszodában pedig a nyugdíjas kedvezmény is hiányzik. Nagyon. Többek között még ide sem ért el a polgármester szava.”
 • 2. dsj 2011. október 13. 08:53
  „Én még mindig az egészséges életmódnál, s a nyugdíjasok számára (mozgásszervi nyavalyák) kiemelten fontos úszásnál. Ehhez most elegendő uszodai kapacitás, a Magyar Vilmos uszodában pedig a nyugdíjas kedvezmény hiányzik. Nagyon. Többek között még ide sem ért el a polgármester szava.”
 • 1. Dwatson 2011. október 12. 17:38
  „Éppen a mélygarázs erőszakos megépítésének lehetőségeit vették számba,vagy éppen azon törték a fejüket hogy miképpen adják be a népnek hogy ez is értük van,közben a pártértekezleten a rokkantnyugdíjak elvételét tárgyalták,egy másik teremben a 23-i nagygyűlés napirendi pontjait alkották meg...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillaghullás

Ilyenkor, a felejthetetlen pillanatban összeér pokol és mennyország, éppen a szemünk előtt. Tovább olvasom