Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A randevú

Nem hiszem, hogy tudnak olyat kérni, amit ne tennék meg – jön a válasz Portiktól. Vigyük el a kiszemelteket egy kupiba!

Nyilvánosságra hozták Laborc Sándornak, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatójának és Portik Tamásnak, a gyanú szerint az alvilág egyik legbefolyásosabb szereplőjének egyik fővárosi találkozóján elhangzottakat. Közvetlenül azután történt mindez, hogy Pintér Sándor belügyminiszter kérésére hétfőn feloldották a 30 évre titkosított jegyzőkönyvet.

Annak, amit most olvashatnak, a fele valós. Önökre bízom, döntsék el, vajon mely mondatok hangozhattak el a valóságban. S melyek csak a képzelet szüleményei.

Laborc egy kávé mellett várja Portikot, aki fekete motorosruhában érkezik: Jól áll a bőr magának, Tamás. Védi is? Nem, s ha jól sejtem, most nincs mitől; csak Svájcba utazom innen motorral. Értem, teát, kávét kér? Melyik a sötétebb? (Neveti el magát Portik.) Mindkettő, válasszon nyugodtan. Laborc rögtön ezután a tárgyra tér: az a felület érdekli, ahol bírákat, ügyészeket, politikusokat tudnának befolyásolni. És rendőröket – egészíti ki Portik, aki még elmeséli az előző napi színházi élményét. A Vihart látták a feleségével, izgalmas előadás volt, mondja lelkesen.

Laborc a rendőröket kihagyná a történetből, ahogy látszik, nem bízik bennük. Nem hiszem, hogy tudnak olyat kérni, amit ne tennék meg – jön a válasz Portiktól. Vigyük el a kiszemelteket egy kupiba! Ez csak egy ötlet. Van ilyen érdekeltsége Portiknak, nem gond a kupleráj. Aztán csend, mert mindenki elképzeli a szituációt, behelyettesítve azt a személyt, akit ki akar(na) így csinálni.

A 2010-es választások előtt vagyunk, szóba jönnek az esélyek, a plakátok színe, a szlogenek ötletessége. Abban is megállapodhatnak, hogy nekik létkérdés az MSZP győzelme, fix egyesre azért nem vehetik, de szeretnék. Innen egyenes út vezet a megye III-as bajnokság állására, mert – mint kiderül – érdekeltek a Pest megyei bajnokságban. Még a női bírókat is emlegetik, de szigorúan a futballszakértelem tekintetében.
Telefonszámot cserélnek, bár Portik közli, hogy ő telefonfülkékből szokott inkább telefonálni, egyszerűen szereti azt a ciklámen kagylót. Jó szín – mondja sejtelmesen. Aztán egyszer csak szomorkás lesz a hangja, mert eszébe jut, hogy egy esetleges Fidesz-győzelem neki nem jön jól: „Szerintem az első dolog lesz, hogy engem el akarnak vinni." Régi emlék már csak, amikor a legkeresettebb bűnözőként állandóan bujkálnia kellett. Jobb most a kávéról meg a női focibírókról beszélgetni egy ilyen kellemes társaságban. Hm, igen – jön a válasz.

Még megbeszélik a Barátok közt legutóbbi részét, amelyben pancser rendőrségi akciót forgattak; no meg azt, hogy azt a sörös reklámot, aminek az a vége: „Magyarország, így szeretlek!", nagyon eltalálták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dallamtapadás

A hosszúra nyújtózkodott tél, a zseniális művész, a megszentelt falak és a szerelmet illatozó tavasz… Tovább olvasom