Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

712 ezer forint

Minden forint jól jön a konyhára, mert még mindig sokan nézik az üres tányért. A jelentős apanázsnál már csak az jelentene többet, ha annak hozadékából ezek az üres tányérok is megtelnének.

Míg 2007 és 2013 között fejenként 660 ezer forintnyi uniós forrás érkezett Magyarországra, addig a következő hétéves EU-költségvetési ciklusban ez az összeg 712 ezer forintra nőhet.

Ez jó hír! Hiszen most minden forint jól jön a konyhára, mert itt még mindig sokan nézik az üres tányért. A jelentős apanázsnál már csak az jelentene többet, ha annak hozadékából ezek az üres tányérok is megtelnének. Ha a beruházások elindulnának, ha nem olyan gazdaságilag eredménytelen és hasznot nem produkáló, vagyis munkahelyet nem teremtő fejlesztéseket valósítanánk meg belőle, mint díszkövezés, szökőkutazás, garázsok, központok és stadionok építése. Mert igaz, ezekre is szükség van, de csak a kenyér után!

A brüsszeli fejleményeket a kormányfő úgy kommentálta, hogy lám, meglett a példa nélküli eredménye, hogy kiálltunk magunkért.
És ebben igaza van. Szóval jó a hír, de bennem azért bujkál a kisördög: nem azoknak szoktak-e a tehetősebbek több segítséget adni, akik leginkább rászorulnak? Mert nem fejlődnek olyan mértékben, mint az elvárható lenne, mert nem tudnak elindulni saját erőből, mert a kreatív munkaerejük inkább kivándorol, mert a magántőke inkább menekül, mint beruház?

Az újabb brüsszeli pénzek, feltéve, ha le tudjuk majd hívni őket és nem ragadnak bent, mint olyan sok uniós támogatás, lehetőséget adnak ismét. Lehetőséget, hogy a következő hét évben végre előremozduljunk. Az elmúlt kormányzási ciklusok azonban sajnos megkérdőjelezik, most tudunk-e élni vele. Talán ha rájövünk: együtt (az EU-val és a magyarok közül mindenkivel) könnyebb, akkor menni fog. Ha nem, akkor továbbra is segélyeken élő, magányosan harcoló ország, nem pedig alkotó nemzet leszünk.

Olvasóink írták

  • 1. FREDDY/S 2013. február 16. 06:24
    „A Deák teret 600 millióért üveg-beton-liftes térré alakították, meg épült feleslegesen mélygarázs is, az inkubátorház és környékére fordított 2,9 milliárdról nem is beszélve, csak az a baj, hogy ezek nem a megfelelő célba értek, s így az eredménytelenség miatt továbbra is üres marad a tányér, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Relatív sebességgel

Igenis fel kell lépni a másokat az útról letoló, felelőtlenül, vagy éppen… Tovább olvasom