Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Négy felhőszakadás Sopronban - 26,5 mm eső - fotó, videó

Kaphatunk még esőt, és erős marad a szél. Sopronban több utca víz alatt. Fotók.

Szerda - 7.25 - Kevesebb felhő, de jöhet még eső

Napközben északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap, de a Tiszántúlon estig sok lesz a felhő. Eleinte főként délen és keleten több helyen, majd egyre inkább a Tiszántúlon és északkeleten várható eső, zápor, de délután a Nyugat-Dunántúlon is lehet kisebb csapadék. Az északnyugati szél erős, többfelé viharos lesz, majd délutántól mérséklődik a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul. Késő estére 4 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

20.55 -
 Kedden napközben Sopronban 24,6, Győrben 24,5 fokig melegedett a levegő, mely április első napjaiban szokatlanul magas érték. A délután folyamán egy északnyugat felől érkező zivatar-rendszer érte el a megye nyugati részét. A hőmérséklet mintegy 10 fokot esett vissza, Sopronban néhány óra leforgása alatt közel félhavi csapadékmennyiség esett, a zivatart rövid ideig borsó nagyságú jég is kísérte. Kedden este 9 óráig Sopronban a lehullott csapadék mennyisége 26,5 mm volt, Fertőrákoson 13,4 mm-t mértek.

20.40 - Olvasónk írta - Sopron, Béke utca nincs tovább

Sopron, Béke utca
Sopron, Béke utca


20.25 - Már a negyedik zivatar érte el Sopront kedden. A lehullott csapadék eset 6 óráig Sopronban 21,8 mm, Fertőrákoson 9,2 mm volt. A csapadékrendszer tovább halad a megye délkeleti részei felé, hamarosan várhatóan mindenhol esik több-kevesebb csapadék - tájékoztatta portálunkat Kiss Márton, a soproni Kuruc dombi meteorológiai állomás vezetője.

A felvételt Pintér András készítette a www.sopronmet.hu  szerkesztője, az Országos Meteorológiai Szolgálat soproni állomásán.
A felvételt Pintér András készítette a www.sopronmet.hu szerkesztője, az Országos Meteorológiai Szolgálat soproni állomásán.

20.00 - Riasztás a széllökések miatt
18.15 - Sopron, Úttörő utca

Zivatar Sopronban - Úttörő utca18.10 - Sopron, Gyóni utca

Zivatar Sopronban a Gyóni utcában
18.05 - Olvasónk fotói

Soproni zivatar és ami utána jött17.33 - Olvasóink fotói

a hirtelen lezúduló csapadék gondokat okozott a közlekedésben (Győri Barbara)
Zivatar közeledik Sopronhoz, a meteorológiai állomásról fényképezve (Pintér András)


zivatar közeledik Sopronhoz, a meteorológiai állomásról fényképezve (Pintér András)
A hirtelen lezúduló csapadék gondokat okozott a közlekedésben (Győri Barbara)


Még több fotó a sopronmet oldalán >>


17.29 - Olvasónk videója a soproni jégesőről17.24 - Megáradt a Rák patak Sopronban

Olvasónk fotói17.15 - Olvasónk beszámolója

Tizenöt  perc zivatar

Nem oly régen elkészült Sopronban, a Győri út, Kórház előtti szakasza. A kivitelezés valóban kifogástalannak látszik, határidőre elkészült. Az esővíz elvezetés azonban most sem sikerült. Az a néhány víznyelő képtelen volt elvezetni a lezúduló vizet. Sajnos ez városunkban nem egyedi probléma, hiszen ezt tapasztalhatjuk az Egyetem kollégiumánál lévő aluljárónál, a Barátság parknál is. Én nem értek hozzá, de ez  egy megoldhatatlan műszaki probléma? A leesett víz mennyiségét jól mutatja, hogy a Rák patak is pillanatok alatt feltelt.

Özönvíz Sopronban egy nemrég elkészült úton17.10 - Sopronban, kedden délután alig egy óra alatt 13,9 milliméter eső esett. A csapadék szeszélyes eloszlását jól jelzi, hogy a várostól alig tíz kilométerre lévő Fertőrákoson 0,9 milliméter hullott - tájékoztatta portálunkat Kiss Márton, a soproni Kuruc dombi meteorológiai állomás vezetője.

Napközben a 24,6 fok volt a legmagasabb hőmérséklet, s ez hűlt le kora délutánra 13,5 fokra. Magyarországon egyébként a Baranyai megyei Sellyén volt a legmelegebb. Ott 24,9 fokot mértek.
Kiss Márton közölte: az este, illetve az éjszaka folyamán gyenge zápor még várható Sopron térségében.

16. 30 - Jelentősen csillapodott Sopront kedden délután elérő zivatar. Gyakorlatilag elállt az eső. Az előrejelzések szerint azonban még várható jelentősebb csapadék.

16. 21 - Néhány perc alatt olyan mennyiségű eső esett, és továbbra is szakad az ég, hogy a csapadékot nem képesek elvezeti a kanálisok.
Centiméteres magasságban hömpölyög víz a városi utcákon.

Megérkezett a zivatar. Fotó: tudósító
Megérkezett a zivatar. Fotó: tudósító


16.14
- Soproni kollégánk helyszíni jelentése: ˝Azt a... Akkorát villámlott, meg dörgött, hogy egy korttyal megittam a bögre vizet!˝ És szó szerint szakad az eső.

16. 00 - Elérte Sopron a hidegfront. A városban jelentősen lehűlt a hőmérséklet. S az sem kizárt, hogy jégesőt is hoz a zivatar.

15.00 -  Ausztria nyugati felén már kialakultak záporok, melyek közül néhány zivatarrá fejlődhet a következő órákban, (amint elérik a labilisabb légrétegeket kelet felé haladva.)

Viharos szél? Jégeső?
Várjuk fotóit, beszámolóit ide:
tudosito@kisalfold.hu
09.13 - Kedd délután, kora este hidegfront éri el a Kárpát-medencét északnyugati irányból, s mintegy 10 fokkal hidegebb levegő áramlik a magasban fölénk szerda reggelig - írja a sopronmet.hu.

A hidegfront útját elszórtan kíséri zápor, zivatar. Utóbbira legnagyobb esély a régió délnyugati, valamint északnyugati részein van, itt apró szemű jég és viharos széllökések is lehetnek. Az eleinte délnyugati irányú szél a front érkeztével átfordul északnyugatira és viharossá fokozódik - az esti órákra zivataroktól függetlenül is.

Fotó forrása: sopronmet.hu
Fotó forrása: sopronmet.hu

A továbbiakban tartósan 20 fok alatti maximum hőmérsékletek várhatóak, így egy időre búcsút kell mondanunk a kellemes melegnek - tájékoztat a sopronmet.hu.

További részletek, frissülő rovat itt >>
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jövő héten szelesebb, esősebb lesz az idő

Mérséklődik a nappal felmelegedés is, néhol csak 12 Celsius-fokig emelkedik majd a hőmérséklet. Tovább olvasom