Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Éjjal fagy, nappal ónos szitálás, hószállingózás

A Dunántúlon szakadozhat fel helyenként a felhőzet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: az időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északnyugati és északkeleti részei fölött ciklonok örvénylenek. Hatásukra arrafelé és a hozzájuk tartozó frontok mentén többnyire erősen felhős az ég, és többfelé fordul elő csapadék; északnyugaton az eső esik, északkeleten pedig havazik. Ugyanakkor a Skandináv-félsziget, Közép- és Dél-Európa fölött magasnyomású zóna helyezkedik el. Az északi területek fölött túlnyomóan borult az ég, párás, helyenként tartósan ködös az idő, helyenként szitálás, ónos szitálás, hószállingózás is előfordul, délen viszont süt a nap.

A legmagasabb nappali hőmérséklet északkeleten 0, -6, középen és keleten 0, +5 fok között alakul. Enyhébb az idő nyugaton és délen, ahol a kora délutáni órákra 11, 15 fok közé emelkedik a hőmérséklet, sőt Szicíliában néhol 20 fokot is mérnek. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is anticiklon alakítja.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósabban ködös idő várható, csak vasárnap délután a Dunántúlon szakadozhat fel helyenként a felhőzet. Néhol szitálás, ónos szitálás, hószállingózás is kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, -4 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -1, +4 fok között alakul.

Korábban
- Borult, sokfelé párás, elsősorban délen néhol tartósan ködös idő várható, csak a Dunántúl északi felén vékonyodhat el, esetleg szakadozhat fel helyenként délután a felhőzet. Elszórtan szitálás, ónos szitálás, hószállingózás is kialakulhat. Gyenge lesz a változó irányú szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 fok körül alakul. Késő este 0, -3 fok várható - írta a met.hu.

A december 13. és december 15. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők.

M0: a 75+200-75+800 kilométerszelvények közötti szakaszon, a jobb pályaoldalon a leállósávot zárják. Állandó fix terelést építettek ki hídjavítási munkálatok miatt.

M1: mindkét pályatesten a 12+200-66+500 kilométerszelvények között az útburkolat javítása miatt a haladó sáv zárására kerül sor, mobil tereléssel, 80 km/ó sebességkorlátozás mellett.

M15: mindkét pályatesten a 0+000-14+500 kilométerszelvények között a padkahibák javítására kerül sor a leállósáv zárásával, mobil tereléssel, 60 km/ó sebességkorlátozás mellett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyelj az úton - Hétvégén köd és ónos eső

Már péntektől ónos szitálásra kell számítani. Tovább olvasom