KÖRNYEZETVÉDELMI DÍJ: Nordland Víz- és Uszodatechnika Kft.

2006.12.01. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Az év környezetvédelmi díját 2006-ban a Nordland Víz- és Uszodatechnika Kft. kapta.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.Mikóczi Tamás, a Nordland Víz- és Uszodatechnika Kft. ügyvezetője hangsúlyozza: nagyon büszke a Presztízs-díj megnyerésére, már csak amiatt is, hogy építészmérnökként gépészeti területen aratja babérjait.

A cégvezető díjkiosztó utáni első gondolatait megfogalmazva hálával emlékezett azokra az egykori gépészkollégáira a Győri Tervezőnél, akik őt építészként sok-sok észrevétellel, javaslattal segítették. Nem kis hasznát vette ennek hatévi svédországi munkavállalása során, sőt, hazatérve, vállalkozóként is épületgépészeti termék forgalmazásába fogott.

A még ma is használatos vízkőmentesítőt a különböző vízlágyító rendszerek, majd legújabban a nanotechnológia alkalmazása követte. Vízkezelő technológiáikkal ott vannak a régió legjelentősebb vállalkozásainál az Auditól a Hydróig.

– A nanotechnológiás vízkezelő berendezések gyakorlatilag molekuláris méretű kapilláris rendszerek – magyarázza. – A víz keménységét okozó fémionokat – legfőképpen a nátriumot – olyan kristályos szerkezetűvé alakítják, hogy megszűnik keménységet okozó tulajdonságuk. Az ilyen víz felszáradva ugyan mészfoltokat hagy, tehát nem tűnik el a rendszerből, viszont nem rakódik le a vezetékek falára, és ipari berendezésekben nincs is többre szükség. A nanotechnológiára való áttéréssel csak a mi felhasználói körünkben évente 600 tonnával csökkenthető a környezetszennyező sófelhasználás.

Nordland, a fő környezetvédő

Az év kisvállalkozása címre pályázott, a környezetvédelmi kategóriában nyert a Nordland Víz- és Uszodatechnika Kft. (www.nordland.hu). Mikóczi Tamás ügyvezető, építészmérnök hatévi svédországi tapasztalatra építve 1993-ban alapította meg cégét, mint írja „egy igazán reményteljes, elektromos vízkőmentesítő készülék", az Aqua 2000 piaci sikerében bízva. Várakozása beigazolódott, mert „a készülék hasznossága kézzelfogható és pénzben mérhető".

A cég a kitűnő svéd környezetvédelmi technológiák, vízkezelők élenjáró terjesztője lett. Az időközben alakult hasonló profilú, multinacionális tőkehátterű cégekkel szembeni egyenlőtlen küzdelem helyett a Nordland a kreatív ötletek megvalósításával maradt talpon. Segíti ebben a megnövekedett lakossági igény is az uszoda- és wellnesstechnika iránt.

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...