Jó vállalkozó jó vállalkozásban

2007.11.30. 09:53
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója:
– A jó vállalkozás és a jó vállalkozó nem választható szét az én értelmezésemben, a kettő szorosan összetartozik. Nincs jó vállalkozás jó vállalkozó nélkül és nehezen elképzelhető, hogy egy jó vállalkozó vállalkozása sikertelen legyen.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.Pintér István
Az ideális vállalkozó a vállalkozás motorja, ő határozza meg, hogy milyen irányba fejlődjön a vállalkozása. A jó vállalkozó természetesen ismeri azt az üzleti környezetet, amelyben tevékenykedik. Tudatosan felméri a versenykörnyezetet, s feltérképezi a piaci pozíciókat.
– Nem lehet sikeres az a vállalkozás és nem lehet sikeres az a vállalkozó, aki nem tud pénzt termelni. A profitorientált vállalkozás ugyanis pénzt termel. Az ideális vállalkozó úgy tud pénzt termelni, hogy közben figyelme kiterjed mindenre, így figyelembe veszi a munkatársak érdekeit is. Vagyis a jó vállalkozásban a munkatársak, az alkalmazottak is jól érzik magukat. Sikereket hosszú távon csak elégedett munkatársakkal lehet elérni, a csúcson maradni úgy, hogy az is magáénak érezze a vállalkozást, aki nem tulajdonos, hanem alkalmazott. Az ideális vállalkozó lehetőségeinek függvényében figyel arra a társadalmi környezetre is, amelyben él és dolgozik, s ha lehetőségei ezt megengedik, akkor támogat közösségi célokat. S végül, de nem utolsósorban a jó vállalkozás folyamatosan fejlődik. Növekszik árbevétele és növekszik az adózás utáni nyeresége is.

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...