Női vízilabda

2024.05.13. 09:54

Ob I – Kiesett az élvonalból az UNI Győr-GYVSE

Nem sikerült győznie, így kiesett az élvonalból az UNI Győr-GYVSE női vízilabdacsapata.

Kisalföld.hu

Szeged–UNI Győr-GYVSE 10–5 (5–2, 1–0, 3–2, 1–1)

Szeged, ob I-es női mérkőzés, rájátszás. V.: Ercse, Kollár.

Szeged: Gyöngyösi – Szabó K. 1, Baksa 1, Pap 1, Tátrai 4, Bocskay 1, Torma, Gálicz, Pádár 1, Miklós, Botka 1, Hasznos, Bereczki, Tóth F. Edző: Szabó Tamás.

UNI Győr: Szombathelyi – Rádli, Kenderes, Finta Zs. 1, Molnár D., Fogarasi, Párkányi, Petik 4, Klemm, Hetzl, Szedlák, Drávucz 2, Szabó I. Edző: Hargitai Attila.

Nem kezdték jól a párharc mindent eldöntő találkozóját a győriek, alig telt el két perc és már 3–0 volt a Szeged javára. Petik ötméteresből elért góljával szépített a GYVSE, de még ebben a negyedben kaptak két gólt. Finta találatával kapaszkodtak a vendégek, a negyed azonban 5–2-es hazai előnnyel zárult.

A második nyolc percben már nem potyogtak ilyen sűrűn a gólok, hat és fél percet kellett várni az első találatra, ezt a szegediek szerezték emberelőnyből.

A harmadik negyedben úgy tűnt, sikerül szorossá tennie a találkozót a győri együttesnek, de hiába zárkóztak fel két gólra (6–4), a Szeged erre egy 3–0-s sorozattal válaszolt, így gyakorlatilag eldőlt a párharc (9–4).

Az utolsó szakaszban újabb hazai gól aztán végleg megpecsételte a győriek sorsát, Petik még szépített, de a tényen nem változtatott: a bennmaradást nem sikerült kiharcolni, így jövőre az ob I/B-ben folytatja a győri női csapat.

Hargitai Attila: – Sajnos nem kezdtünk jól, védekezésben hibáztunk párat, ezt a Szeged könyörtelenül kihasználta. Ez rá is nyomta bélyegét az egész meccsre, melyen a támadásunk is akadozott. Sajnálom, hogy így alakult, most jön egy hét pihenő, gondolkodási idő, de a cél nem lehet más a jövőben, mint az, hogy minél hamarabb visszajussunk az ob I-be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában