Női kosárlabda

2024.04.20. 19:53

NB I – Hátrányban a címvédő Sopron Basket az elődöntőben

A Sopron Basket 22 ponttal kikapott, így 1–0-s hátrányba került a női kosárlabda NB I elődöntőjében.

Kisalföld.hu

A lila mezes soproniaknak nem volt esélyük Miskolcon.

Fotó: dvtk.eu

DVTK–Sopron Basket 76–54 (22–13, 20–15, 17–20, 17–6)

Miskolc, női NB I, elődöntő, 1. mérkőzés, 2000 néző. V.: Cziffra, Makrai, Rózsavölgyi.

Diósgyőr: AHO N. 13/6, LELIK 17/6, CHARLES 14/6, Jovanovics 3/3, Tadics 2. Cs.: GARBIN 20/6, KÁNYÁSI 7/3, Tenyér, Aho T., Vég-Dudás. Edző: Völgyi Péter.

Sopron: PAPP K. 12, Böröndy 5/3, Sitku 4, Varga A. 6, Brooks 7. Cs.: Fegyverneky 4, MOMPREMIER 10, Turner 6. Edző: Gáspár Dávid.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a DVTK javára.

A hazai pálya előnye mellett elvben az is az alapszakaszt megnyerő miskolciak mellett szólt, hogy míg játékosai együtt készülhettek a háromhetes szünetben addig a soproniaktól Böröndy, Mompremier és Papp is a 3x3-as olimpiai selejtezőn szerepelt Hongkongban.

Aho triplájával a Diósgyőr szerzett vezetést, Varga révén duplával felelt a zónával kezdő Sopron. A feszültség és a hosszabb szünet is érződött a csapatokon az első percekben, még a negyedikben is 3–2 volt az állás. A hazaiak triplákkal, a soproniak betörésekkel operáltak és a szakasz derekán 6–6-nál utolérték az alapszakasz győztesét. Böröndy bedobta a vendégek első hármasát, ám Aho, majd Lelik második triplájával 6 ponttal elléptek a több mint 7 percen át csak távolról eredményes, és a soproni palánk alatt jónéhány lepattanót visszaszerző hazaiak. Közel 8 és fél perc elteltével megszerezte első dupláját a DVTK Garbin révén, aki ezután elkapta a fonalat, és vezérletével 9 pontos előnnyel zárta az első szakaszt a hazai együttes.

Kányási triplájával 10 pont fölé nőtt a diósgyőri előny a második negyed elején, ám erre Papp szintén hármassal felelt. Emberfogásra állt át a Sopron, 27–18-nál "befagyott" az eredményjelző, mindkét csapat sorra hibázta el támadásait. Persze ebben benne volt, hogy keményen, szervezetten védekeztek a felek. A negyed derekán Turner ugyan a Sopront mozdította el a holtpontról, Aho révén 2+1-es akciójával, majd Garbin szerencsés triplájával és büntetőivel 15 ponttal ellépett a Diósgyőr. A félidő hajrájában állandósult a 10 és 15 pont közötti hazai vezetés,  a Sopront Fegyverneky tartotta versenyben alapvonali betörésekkel.

Lelik büntetőire Brooks felelt első akciókosarát szerezve a második félidő elején. A Sopron harcos, szervezett emberfogás elleni védekezése nem ízlett a hazaiaknak, az újabb triplát szerző Papp, valamint Brooks révén 8–2-vel indítva szünet után 10 ponton belülre került a Sopron. A diósgyőri időkérés után Lelik jelentkezett egy 2+1-gyel, Charles ziccere után már Gáspár kért időt. Charles hármasával 16-ra nőtt a különbség, majd a vendégek kosárcsendjét Sitku törte meg. Charles, illetve Mompremier jóvoltából állandósult a 10 és 15 pont közötti DVTK.előny. A záró etapra 11 pontos hazai vezetéssel fordultak a felek. 

Az időmérő berendezés meghibásodása miatt pár perc kényszerszünet után folytatódott a játék. A szakasz elején közel 2 percig nem esett kosár, majd Mompremier 10 ponton belülre hozta a Sopront. Egészen Lelik újabb 2+1-es akciójáig. Ez át is lendítette a holtponton a DVTK-t, amely a szakasz derekán egy 7–0-lal újra ellépett 16 ponttal. Ezzel eldőlt, végül 22 ponttal nyert a Diósgyőr.

Gáspár Dávid: – Megérdemelt győzelmet aratott a DVTK, gratulálok nekik. A mérkőzés pontosan kiadja az elmúlt hetek edzésmunkáját, mindig tükörképe az elvégzett munkának. Sok időnk nincsen, de az elkövetkező napokban igyekszünk jobban összeállni, mert az elmúlt időszakban értékelhető csapatedzést nem tudtunk végrehajtani. Talán egy átgondoltabb play off-kezdéssel jobban jelen tudtunk volna lenni a munkán és a mérkőzésen is. Szeretnénk sokkal jobb teljesítményt nyújtani, jobb kosárlabdát játszani a folytatásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában